Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar og Lars VM-klare

Resten har to uker på å overbevise.

(Dagbladet.no): De norske hopperne har ikke hatt en god vinter. Men i helga kom den første seieren i Zakopane ved Roar Ljøkelsøy.

Likevel var ikke laginnsatsen den beste. Kun Lars Bystøl imponerte hoppledelsen i tillegg til Ljøkelsøy, som har vært Norges suverent beste hopper denne sesongen.

- Det er kun Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl som er VM-klare, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.no.

Og for de fleste hopperne blir NM på Lillehammer om to uker eneste sjanse til å bevise at en VM-billett er fortjent.

- Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Henning Stensrud og Morten Solem deltar i verdenscuprennet i Sapporo til helga. Resten blir hjemme og trener i Lillehammer, sier Bråthen.

Og selv om Sigurd Pettersen gjorde et drømmesvev i VM-bakken i Oberstdofr i hoppuka i fjor, teller det lite når det kommer til årets VM-uttak.

- Det teller nok lite i år, ler Bråthen.

Første hopprenn i VM går av stabelen lørdag 19. februar i normalbakke. Fredagen etter er det klart for individuelt renn i storbakken.

KLAR: Lars Bystøl kvalifiserer seg til rennet i Bischofshofen i hoppuka. Han er også kvalifisert til VM. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KLAR: Lars Bystøl kvalifiserer seg til rennet i Bischofshofen i hoppuka. Han er også kvalifisert til VM. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer