Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar-san

I januar måtte hopperne svare for seg etter en rekke skuffende resultater. I går vant Roar Ljøkelsøy med 29,3 poeng til nestemann.

Ikke siden Adam Malysz slo Martin Schmitt med 38,8 poeng i desember 2001 har det vært en like suveren vinner i et verdenscuprenn. I svært varierende forhold slo Ljøkelsøy til med to hopp på 137,5 og 137 meter i Sapporo. Risto Jussilainen var best blant resten, men havnet nesten 30 poeng bak.

Dermed har orkdalingen fire pallplasseringer på rappen.

Trives i Sapporo

-  Det var ikke enkelt, men jeg hadde marginene på min side. Jeg brydde meg ikke om forholdene, og jeg liker denne bakken, sa seiersmannen ifølge NTB.

Og det er tydelig at OL-byen fra 1972 framkaller det beste i Ljøkelsøy: I fjor vant han begge rennene i bakken. Lørdag ble han nummer tre da første omgang utgjorde den endelige resultatlista. Og i januar 2003 vant han sin første verdenscupseier nettopp her.

-  Det er ofte vind her, og for en flyger som meg er det en stor fordel, sier 28-åringen.

Verdenscup-toer

-  Roar har vært den klart beste hopperen i Japan denne helga. Det var et voldsomt sprik i poengsummene, men de beste var best igjen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

 FORMHOPPER: Det er tydelig at hoppbakken i Sapporo og Roar Ljøkelsøy hører sammen. I fjor vant han begge rennene i bakken, og går tronte han øverst på pallen. Finnen Risto Jussilainen og Østerrikes Thomas Morgenstern ble henvist til de øvrige pallplassene. Foto: Toru Hanai/Scanpix
FORMHOPPER: Det er tydelig at hoppbakken i Sapporo og Roar Ljøkelsøy hører sammen. I fjor vant han begge rennene i bakken, og går tronte han øverst på pallen. Finnen Risto Jussilainen og Østerrikes Thomas Morgenstern ble henvist til de øvrige pallplassene. Foto: Toru Hanai/Scanpix Vis mer

Ljøkelsøy har nå festet grepet om andreplassen i verdenscupen med sine 1078 poeng. Østerrikske Martin Höllwarth er nummer tre, 42 poeng bak nordmannen. Men finnen med den gule trøya, Janne Ahonen, er det liten vits i å bry seg om: Han leder verdenscupen med 448 poengs margin til formhopperen Ljøkelsøy.  Morten Solem leverte også gode prestasjoner i Sapporo. Med to åttendeplasser.