Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Stokke om Zlatan: - Han er ikke verdens beste, og han blir det heller aldri

TV-kommentatoren med analyse på svensken som mislykkes i CL.

MISLYKTES IGJEN. Zlatan får det ikke til i Champions League. Svensken er ute igjen, da PSG ble slått ut av Barcelona. Foto: AFP.
MISLYKTES IGJEN. Zlatan får det ikke til i Champions League. Svensken er ute igjen, da PSG ble slått ut av Barcelona. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zlatan Ibrahimovic har fått så det har haglet i pressen etter at han igjen er ute av det storfine selskapet i Champions League.

Og på måten han framsto på banen i kampen mot Barcelona tirsdag.

Daily Telegraph var tydeligst og tøffest i sin omtale av typen Zlatan etter kampen, der han ble omtalt som en bedrager i forhold til de virkelig store spillerne.

Roar Stokke kommenterte kampen mellom Barcelona og Paris St. Germain på Viasat.

Han er ikke på linje med den britiske avisa.

Stokke mener at Zlatan prøvde. At alle på PSG prøvde. Men at Barcelona spilte samtlige svake med lagets enorme dominans.

- Zlatan er god, bevares. Men har ikke klassen til Messi og Ronaldo. Han er langt fra verdens beste spiss. Og han kommer aldri til å bli det, sier Roar Stokke til Dagbladet.

Stokke er god på statistikker. Og her legger han fram følgende dokumentasjon:

- Både Messi og Ronaldo har laget 75 mål i Champions League. Ronaldo har laget 37 av disse i sluttspill. Messi har 31. Zlatan har sju mål i sluttspillet i Champions League, sier Roar Stokke.

Han mener at det ikke bare er tilfeldig at Zlatan aldri har vunnet noe som helst i Champions League.

- Jeg tror Zlatan fikk seg en trøkk i Barcelona. Han falt aldri inn i Tiki-Taka-filosofien til Pep Guardiola. Han ble for stasjonær, sier Stokke.

Han mener også at man har lett for å glemme det vesentlige når Zlatan hylles for et spektakulært mål han lager i blant.

- Zlatan lager få mål i de viktigste kampene. En spiller som Karim Benzema gjør nettopp det. Jeg mener det også er en viktig forskjell her. Det er spisser som står opp og presterer i de viktigste kampene, sier Viasat-kommentatoren.

Men han legger til at til tross for at Zlatan mislykkes i den viktigste turneringen, så er det meste ved ham en fantastisk historie.

- Den er vidunderlig. Gutten som slo seg opp fra kummerlige kår i en fattig forstad til Malmö og ble superstjerne og «Top Of The World». Guttungen som lyktes «against all odds», sier Stokke.

Han konkluderer:

- Zlatan aksepterer det neppe selv. Men noen Messi eller Ronaldo blir han aldri, sier Roar Stokke.

KLASSEFORSKJELL. Roar Stokke mener det er klasseforskjell mellom Messi, Ronaldo og Zlatan. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
KLASSEFORSKJELL. Roar Stokke mener det er klasseforskjell mellom Messi, Ronaldo og Zlatan. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!