Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Strand avkrefter RBK-ryktene

Trond Sollied omtales som svært ønsket på Lerkendal. Men han er ikke deres nye trener onsdag, etter det Dagbladet erfarer. Roar Strand sier at han ikke har blitt kontaktet.

RYKTES: Onsdag erfarte Dagsavisen at Trond Sollied og Roar Strand var Rosenborgs nye trenerduo. Ifølge Dagbladets opplysninger stemmer ikke dette. Vis mer

Dagsavisen meldte onsdag morgen at Trond Sollied går inn i en trenerduo sammen med Roar Strand i Rosenborg. Avisen skriver også at duoen kunne bli presentert allerede i dag.

Etter det Dagbladet erfarer, er dette feil.

Det sier også RBK-legenden Roar Strand til Dagbladet.

- Nei, det stemmer ikke. Jeg har ikke hørt noe, sier Strand.

- Er en slik jobb aktuell i framtida?

- Man skal aldri si aldri, men per dags dato så er jeg i hvert fall ikke aktuell, sier den tidligere Rosenborg-stjerna.

I STRUPEN PÅ TRENEREN: Rosenborg-legenden Roar Strand forteller om den gang han gikk til verbalt angrep på en annen RBK-legende; Nils Arne Eggen. Video: TV 2 Vis mer

Sollieds siste trenerjobb var i belgiske Lokeren, men han ble ferdig i Belgia i 2019.

Det betyr at trenerjakten fortsatt pågår i Trondheim, etter at Eirik Horneland trakk seg som hovedtrener Rosenborg for ei uke siden. Trond Henriksen har siden vært trener der på midlertidig basis.

Siden den gang har det blitt spekulert i hvem som kan ta over som hovedtrener, men RBK-toppene har foreløpig vært tause. De sa likevel overfor Eurosport at de har ei kort liste med kandidater.

Ivar Koteng kunne også bekrefte at de har vært i kontakt med noen av dem. Åge Hareide har blitt nevnt som mulig sjef, men han sa selv over VG at han er uaktuell for en trenerjobb fram til høsten etter en kneoperasjon. Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen har også blitt nevnt som mulig Horneland-erstatter. Hans Bodø/Glimt har imponert stort i 2019 og så langt i 2020.

Mikael Dorsin sa til Dagbladet forrige uke at de ser etter dette i den nye treneren.

- Vi ser etter en trener som klarer å spille fotballen som vi vil spille. Vi vil ha en artig angrepsfotball som ligger i filosofien og kulturen. Det bør være en sterk leder som håndterer press og løfte en spillergruppe. Han må forstå hva det handler om å være i Rosenborg, sa Dorsin til Dagbladet dagen etter Horneland-exiten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!