Roar Strand fristet av England

Roar Strand har til Rosenborgs store glede ikke eid ambisjoner om proffspill utenlands. Før nå. - Det frister faktisk litt å spille i England, innrømmer han foran skjebnekampen mot Olympiakos.

Det er dårlig nytt i Trondheim. Grekerne er med rette stolte av sine mange flotte strender, men trønderne er minst like stolte av sin Strand. Han har en stor del av æren for at Rosenborg vil sikre avansement til kvartfinale i mesterligaen med seier onsdag.

For ikke bare løper Strand mer enn noen annen norsk spiller, med et mulig unntak for Øyvind Leonhardsen. Han har også en utsøkt evne til å være best når det gjelder, særlig foran mål.

Han scoret to av målene da Olympiakos ble ydmyket 5-1 på Lerkendal, fulgte opp med den uhyre viktige utligningen i 1-1-kampen mot Porto borte, og nikket inn ledermålet i 2-0-festen mot Real Madrid for to uker siden.

God egenreklame

Den innsatsen er utvilsomt blitt lagt merke til hos utenlandske storklubber, men til nå har superlojale Strand kontant avfeid alle forespørsler.

- Jeg har alltid vært helt bestemt på at jeg har det bra nok i Rosenborg. Det har jeg selvfølgelig fremdeles, men jeg har tross alt vunnet det som er å vinne i Norge og opplevd mye i mesterligaen.

- Det er ikke lenger like lett å motivere seg for serien, særlig ikke når vi vinner den så lenge før slutt. Og jeg innrømmer villig at penger betyr en del. I det siste har jeg derfor tenkt litt på mulighetene for å prøve meg et annet sted. Og samboeren min, Hege, er ikke uvillig.

Roar Strand vil helst være i England fordi det virker tryggest, i tillegg til at spillstilen passer trønderen best. Ved hjemkomst fra Aten har også Strand avtalt møte med en agent.

(NTB)