Roar Strand legger opp etter sesongen

Skal bli lærer.

SÅ NÆR: Bare minutter før slutt i Parken smalt et Roar Strand-skudd i tverrliggeren bak FCKs keeper. Snart er det slutt på disse øyeblikkene også for evighetsmaskinen Strand.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
SÅ NÆR: Bare minutter før slutt i Parken smalt et Roar Strand-skudd i tverrliggeren bak FCKs keeper. Snart er det slutt på disse øyeblikkene også for evighetsmaskinen Strand.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): 40-årige Roar Strand har vært eliteserievare i nesten utrolige 21 år, men nå går det endelig mot slutten for Rosenborgs midtbanemotor.

- Jo, denne sesongen er nok min siste, fastslår Strand overfor Høgskolen i Nord-Trøndelags (HiNT) hjemmesider, og forteller at han har planer om å utdanne seg til lærer nå som fotballkarrieren snart er over.

- Jeg er jo utdannet feier, men har ikke tenkt å gå tilbake til den jobben når jeg legger opp. Drømmen er å bli lærer, aller helst på en fotball-linje i videregående skole. Og da trenger jeg mer utdanning, sier Strand.

40-åringen har godt over 400 kamper i eliteserien, og avsluttet europakarrieren med sin 71. Champions League-kamp da Rosenborg tapte for FC København i forrige uke.

Nå ser han fram til å ta fatt på studiene ved HiNT, og denne uka sto han i kø for å registrere seg.

- Det var faktisk samboeren min som foreslo det. Dette passer meg samtidig veldig bra, ettersom studiet er samlingsbasert og har klasser med studiested også i Trondheim. For meg er det helt nytt å være student, så jeg vet ikke helt hva jeg går til. Men førsteinntrykket er veldig bra, og jeg tror det blir både spennende, sosialt og artig, sier Roar Strand.