Roars hopprewolusjon

Med to suverene VM-gull er Roar Ljøkelsøy (27) den nye kongen i skiflyging. Han har utviklet V-stilen ytterligere, og revolusjonerer hoppsporten med en helt ny hoppstil: W-stilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRANJSKA GORA (Dagbladet): Fram til nå har hopperne stort sett flydd med skiene i en spiss V. Den nye stilen til Ljøkelsøy har to skibredders mellomrom bak, og 30 graders vinkel på V-en.

- Det er landslagstrener Mika Kojonkoski som har lært meg å hoppe på denne måten. Det gir større bæreflate, og dermed lenger hopp. Foruten to skibredders avstand bak og 30 graders vinkel mellom skia, skal de også kante litt i lufta. Men det må ikke være for mye. For at bæreflaten skal bli maksimal, prøver jeg å få så flate ski som mulig, sier den dobbelte skiflygingsverdensmesteren til Dagbladet.

Utnytter kreftene

Forskningssjef for hopplandslaget, Steinar Bråten, bekrefter at Ljøkelsøy utnytter luftkreftene optimalt slik han nå hopper.

- Totalt får han større bæreflate, og flyr lenger enn konkurrentene. Kantingen av skiene må ikke være for stor, bare mellom 10 og 15 grader. I stedet for spiss V, er to skibredder mellom skia bak det mest gunstige, sier Steinar Bråten.

Enorm forbedring

Mika Kojonkoski vil gjerne ha hemmelighetene sine for seg sjøl, men bekrefter at storhopperen fra Orkdal er blitt verdens beste flyger takket være forandringene som er gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.