AVGJORDE PÅ ALLIANZ: Arjen Robben (skjult bak keeper Hugo Lloris) scoret vinnermålet i førstekampen mot Lyon. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS
AVGJORDE PÅ ALLIANZ: Arjen Robben (skjult bak keeper Hugo Lloris) scoret vinnermålet i førstekampen mot Lyon. Foto: MICHAEL DALDER/REUTERSVis mer

Robben er kvitt pysjamas-stempelet

- Men høyrefoten er bare til å stå på.

|||• Direkte 20.45: Lyon - Bayern München

(Dagbladet): Når Bayern München i kveld skal forsvare 1-0-ledelsen fra den første Champions League-semifinalen, blir Arjen Robben helt sentral.

Ikke fordi nederlenderen er en av støttespillerne bakover på banen, men fordi venstrefoten hans er brennheit for tida. Og en ettmålsledelse kan fort bli lagt i aske, så tyskerne er nødt til å skuffe på kull framover også.

Både i Bundesliga og Champions League har Robben avgjort kamper på løpende bånd denne våren.

Avgjørende mål• Robben scoret to mål da 4-4 sammenlagt var nok mot Fiorentina, og han scoret det avgjørende sistemålet.

• I kvartfinalen mot Manchester United avgjorde han med et kanonskudd på Old Trafford.

• Og han scoret selvfølgelig målet som gjør at de tyske serielederne har 1-0 på Lyon før kveldens kamp på Stade de Gerland.

- Han har en fantastisk venstrefot - og den høyre hjelper ham til å gå, sier lagkamerat Bastian Schweinsteiger ifølge Reuters.

Det hviler mye ansvar på Robbens skuldre, ikke minst siden den kreative kraften til Franck Ribery er hjemme i München som følge av det røde kortet han pådro seg på Allianz Arena for en snau uke siden.

Pysjamas-stempelSchweinsteiger går derimot ikke med på at denne duoen er himmel eller helvete for Bayern München.

TAKKER FANSEN: Arjen Robben fikk mye kritikk i starten av sesongen. Nå blir han hyllet fra alle hold. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP
TAKKER FANSEN: Arjen Robben fikk mye kritikk i starten av sesongen. Nå blir han hyllet fra alle hold. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP Vis mer

- Vi er ikke helt avhengig av Robben eller Ribery. Men samtidig tror jeg Arjen kan score enda flere mål for oss, sier midtbanespileren.

Da vil han pynte på en allerede pen statistikk.

• Robben har 17 mål på de 20 siste Bayern-kampene.

Imponerende av en kantspiller, som tidligere denne sesongen ble sterkt kritisert i tyske medier for manglende arbeidsinnsats. «Mannen i den grå pysjamasen,» sto det i ei avis. «Mannen som akkurat har rullet ut av senga,» var tittelen i en annen.

Kranglet med sjefenRobben er selvfølgelig klar over at han er i storslag for tida, derfor ble han rasende da han ble byttet ut i førstekampen mot Lyon.

Bayern-trener Louis van Gaal ville takke Robben for kampen og strakk fram en hånd, men denne ble kaldt ignorert av landsmannen. De to kranglet så åpenlyst.

I ettertid har Robben beklaget oppførselen.

- Jeg hadde en god følelse og mente jeg var såpass bra med i kampen at jeg kunne scoret et mål til. Derfor kunne jeg ikke forstå hvorfor han tok meg av. Jeg skjønner nå at jeg burde vært mer profesjonell, men det er en del av mentaliteten min - jeg vil alltid vinne, sier Robben ifølge Sky Sports.

I kveld kan mentaliteten og venstrefoten skyte Bayern München til deres første Champions League-finale siden 2001.

KRANGLET MED VAN GAAL: Arjen Robben likte dårlig å bli tatt av banen forrige uke og ignorerte hånda til Louis van GaalFoto: OLIVER LANG/DDP/AFP
KRANGLET MED VAN GAAL: Arjen Robben likte dårlig å bli tatt av banen forrige uke og ignorerte hånda til Louis van GaalFoto: OLIVER LANG/DDP/AFP Vis mer