Robben får svi etter Danmark-flausen

Tyskerne ler, danskene jubler og nederlenderne depper. Dette skriver avisene etter EM-bomben.

DÅRLIG FILM: Arjen Robben mener gårsdagens kamp mot Danmark minnet om en dårlig film. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG FILM: Arjen Robben mener gårsdagens kamp mot Danmark minnet om en dårlig film. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Nederland - Danmark 0-1

Nederlansk presse er svært kritiske til eget lag etter det pinlige tapet mot Danmark i går.

«Oranje» var tippet som en av forhåndsfavorittene til å vinne EM, men klarte ikke å finne veien til de danske nettmaskene, til tross for over 28 avslutninger i gårsdagens kamp.

- Nederlands skyhøye ambisjoner om å bli EM-mestere ble nærmest lagt på is i går. Etter fadesen med not Danmark i går trues de av kortslutning, skriver avisa De Volksrant i dag.

Tysk latter Der nederlandske medier deppet i går - godtet tyske medier seg.

- Det nederlandske lag blir ledd av i dag, spesielt i tyske medier. Arjen Robben får spesielt smake pisken, skriver De Telegraaf.

«Ha, ha, Holland!» skrev nemlig storavisen Bild på sin nettutgave i går.

DEHLIGT: Slik ser forsiden på danske BT ut i dag. Faksimilie: BT
DEHLIGT: Slik ser forsiden på danske BT ut i dag. Faksimilie: BT Vis mer

- Arjen Robben tok med seg Bayern München-uflaksen til Nederland, skrever Bild.

Dansk hyllest Mens tyskerne lo og nederlenderne deppet, er alt bare fryd og gammen i Danmark i dag. Michael Krohn-Dehli-ordspill pryder nesten samtlige forsider i danske tabloidaviser i dag.

«Krohn-prinsen knækkede tulipanen. Dæl'me, dul'me, Dehligt» skriver BT. «Det bare Dehligt. Konge-Krohnen. Sådan tryner vi Ronaldo» skriver Ekstra Bladet, ifølge Sporten.dk.

Berlingske Tidene skriver at gårsdagens seier var «det største siden '92».

DEHLIKAT: Jyllands-Posten og Politikens forsider har også Michael Krohn-Dehli på forsidene i dag. Faksimilie: Jyllands-Posten og Politiken
DEHLIKAT: Jyllands-Posten og Politikens forsider har også Michael Krohn-Dehli på forsidene i dag. Faksimilie: Jyllands-Posten og Politiken Vis mer

- Danmark vant sin tredje EM-kamp siden finalen i Sverige for 20 år siden. Over Holland. Over Wesley Sneijder. Robin Varn Persie og Arjen Robben. Over viseverdensmesteren. Over FIFA-rankingens fjerdeplass. Det er en fotballsensasjon to gir under den nevnte finalen i 1992, skriver sportsredaktør Flemming Fjeldgaard.

Dårlig film Arjen Robben sier til avisen De Volksrant at gårsdagens kamp minnet ham om en viss Champions League-finale for et par uker siden.

- Det er ufattelig. Jeg kommer ikke til å snakke om den Champions League-finalen, men dette var litt som da. Jeg kan ikke forstå det. Det hele virket som en veldig dårlig film, sier Robben til avisa.

Ville ha straffe Etter gårsdagens kamp var Nederland-trener Bert van Marwijk sint for at laget hans ikke fikk straffe i sluttminuttene. Lars Jacobsen hindret en pasning med hånda, og Nederland skulle hatt straffe.

- Vi spilte bra offensivt, og skapte noen utrolige muligheter. Vi prøvde alt, sier han.

SKADEFRYD: Slik så tyske Bilds nettutgave ut etter kampen i går. Faksimilie: Bild.de
SKADEFRYD: Slik så tyske Bilds nettutgave ut etter kampen i går. Faksimilie: Bild.de Vis mer

Nederland-laget er nå tilbake i Krakow, der de skal forberede seg til onsdagens kamp mot Tyskland.

- Vi kan ikke legge oss ned og dø allerede. Vi må vinne mot Tyskland, så enkelt er det. Det blir ikke lett, men sånn er det, sa van Marwijk etter gårsdagens kamp.