Robben har takket nei til Manchester United to ganger. Det angrer han ikke på

Kjenner både Mourinho og van Gaal.

UTKLASSING: Arjen Robben og Bayern München lagde hakkemat av Roma i det italienske hovedstadslagets egen storstue på tirsdag. Han forteller nå i et lengre intervju om sitt forhold til José Mourinho og Louis van Gaal foran helgas storoppgjør mellom de to, og hvordan han har takket nei til Manchester United to ganger. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/NTB Scanpix
UTKLASSING: Arjen Robben og Bayern München lagde hakkemat av Roma i det italienske hovedstadslagets egen storstue på tirsdag. Han forteller nå i et lengre intervju om sitt forhold til José Mourinho og Louis van Gaal foran helgas storoppgjør mellom de to, og hvordan han har takket nei til Manchester United to ganger. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ekkoet etter Arjen Robben og Bayern Münchens 7-1-seier over Roma på tirsdag kan fortsatt høres over hele Europa.

Nederlenderen sto selv for to scoringer, og den tyske seiersmaskinen viste nok en gang at de blir å regne med når den gjeveste europacupen skal deles ut i mai.

Den britiske avisa The Telegraph møtte 30-åringen to dager etter den imponerende forestillingen, og et naturlig tema foran helgens storkamp mellom Manchester United og Chelsea.

Takket nei Robben har nemlig et nært forhold til begge lags managere.

Så langt denne sesongen er det José Mourinhos Chelsea det meste har handlet om på fotballøya. De blå med tilhørighet på Stamford Bridge står med 22 poeng av 24 mulige, og har allerede opparbeidet seg en brukbar ledelse på toppen av tabellen med fem poeng ned til Manchester City.

Louis van Gaal og Manchester United har hatt en litt mer trøblete inngang mot antatt svakere motstand. Den tidligere Bayern-manageren ville ha sin landsmann med til Old Trafford, men Robben er klinkende klar på at det kommer til å snu raskere enn folk kanskje tror selv om han ikke selv ble med på flyttelasset denne gangen heller.

Han takket nemlig nei til den samme klubben for ti år siden da Sir Alex Ferguson forsøkte å hente den fotrappe kantspilleren, uten at det er noe han angrer på.

- Han er definitivt den rette mannen for United. Det sier jeg alltid. Jeg har fått mange spørsmål om akkurat dette ettersom det ikke har fått så bra for ham så langt, men jeg sier alltid at jeg har troa på ham. Det kommer til å løsne, han trenger bare litt tid. Han har kjøpt mange nye spillere, så han trenger litt tid på å bygge laget. Og er det noe han kan, så er det å bygge et lag, sier Robben.

Forskjellige, men like Verdensstjerna snakker videre om hvordan van Gaal er eksepsjonelt god på nettopp det å gjøre enkeltspillere bedre. Ta dem til et nytt nivå. Noen han selv nøt godt av da manageren sto ved roret i Bayern. Mourinhos styrker ligger mer i det mentale.

- Mourinho var bestandig veldig sterk for spillerne sine, og du måtte alltid levere for ham. For meg var det bra. Det var også veldig spesielt for i mitt første år vant vi ligaen - Chelseas første triumf på 50 år. Det viktigste jeg lærte av Mourinho var den mentale biten. Han lærte oss å være sterke som et kollektiv, men også på individnivå.

Men selv om de to mentorene hans er forskjellige, har han heller ingen problemer med å finne likheter hos dem. Kanskje først og fremst på hvordan de forholder seg til arbeidsoppgavene dine.

- De er begge veldig krevende. Veldig intense, og de forventer ikke noe mindre av spillerne sine. De er veldig like når det kommer til måten de forbereder ting, og måten de nærmest puster og lever fotballen på. Så og si hvert sekund.

Avspark mellom de to gigantene på Old Trafford er søndag klokka 17.