Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robben straffet forsvarsfotballen

Scoret like mange mål på Serbia & Montenegro som de slapp inn under hele VM-kvaliken.

(Dagbladet.no): Serbia & Montenegro-Nederland 0-1. Kampen startet slik de fleste hadde forventet: Nederland holdt mye på ballen, men slet med å trenge gjennom Serbia & Montenegros sterke og disiplinerte forsvarsrekker.

Dette er ikke hollenderne de første som opplever: I VM-kvaliken slapp Serbia & Montenegro inn bare inn ett eneste mål. Men i VM måtte de bite i gresset i første kamp.

Strålende Robben

For på et punkt røyk planen til Serbia & Montenegros smarte trener Ilija Petkovic - det var en ting han ikke kunne kalkulere med.

Den «tingen» heter Arjen Robben, er kantspiller og spilte aldeles strålende i dag.

- Jeg var heldig at han (Robben, journ. anm.) var på vårt lag i dag, sier Nederlands trener Marco van Basten til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- En tabbe

Chelsea-spilleren kom seg til stadighet fri på kanten, og i det 17. minutt unngikk han også offsidefella under et løp i bakrommet i midten.

FEIRING: Arjen Robben gratuleres av blant andre Ruud van Nistelrooy (i bakgrunnen) etter scoringen mot gjerrige Serbia & Montenegro. Foto: SCANPIX
FEIRING: Arjen Robben gratuleres av blant andre Ruud van Nistelrooy (i bakgrunnen) etter scoringen mot gjerrige Serbia & Montenegro. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi gjorde en tabbe, og vi ble straffet for det, oppsummerte Petkovic.


Forsvarerne og keeper Dragoslav Jevric kunne lite gjøre, annet enn å se på at Robben satte ballen sikkert i mål.

Serbia & Montenegro med

Serbia & Montenegro viste seg for så vidt fram, de også, og de kom til enkelte sjanser gjennom første omgang. Men de maktet ikke å omsette dem i mål.


Dermed gikk «Europas Brasil», som Nederland gjerne kalles, til pause med ledelse 0-1.

I pausen bestemte Ilija Petkovic seg for å spille høyt, bokstavelig talt. Den 202 centimeter høye spissen Nikola Zigic ble satt inn for Savo Milosevic, og Serbia & Montenegro flyttet spillet høyere opp på banen.

Men dette er vanligvis ikke en del av Serbia & Montenegros spill, så det varte ikke lenge før hollenderne var tilbake i førersetet spillemessig.

Fall i kvalitet
Andre omgang holdt alt i alt et langt lavere spillemessig nivå enn den første, sannsynligvis mye fordi spillerne ble slitne i varmen. Flere viste iallfall tendenser til krampe.

image: Robben straffet forsvarsfotballen

Selv Nederlands keeper Edwin van der Sar måtte legge seg ned med krampe - ikke bare en gang, men to ganger.

- Dere kunne se at vi ble veldig slitne, innrømte van Basten i samtale med AP.

Farlige kontringer

Likevel var det hollenderne som fløy høyest mot slutten av kampen, og kontringene gjorde at de var det mest sjanseskapende laget også mot slutten.

Oppsummert endte kampen med fortjent seier til Nederland - og til angrepsfotballen.

Og Robben? Han ble selvfølgelig kåret til banens beste spiller, noe han kommenterte på følgende måte:

- Det er flott å få en kompliment. Men jeg foretrekker å vinne VM. 

Si din mening:

•Fortjener Nederland tilnavnet «Europas Brasil»?

FLYVENDE HOLLENDER: Arjen Robben rundspilte tidvis defensivt sterke Serbia & Montenegro. Scoret mål gjorde han også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media