SATTE FART PÅ NEDERLAND: Arjen Robben (t.h.() kom inn, satte fart og bidro til at Nederland sikret seg full pott i gruppe E. Her jubler han sammen med Klaas-Jan Huntelaar, som satte Robbens stolpetreff i mål.Foto: SCANPIX
SATTE FART PÅ NEDERLAND: Arjen Robben (t.h.() kom inn, satte fart og bidro til at Nederland sikret seg full pott i gruppe E. Her jubler han sammen med Klaas-Jan Huntelaar, som satte Robbens stolpetreff i mål.Foto: SCANPIXVis mer

Robben tilbake da Nederland tok full pott

- Følte meg kjempebra.

||| (Dagbladet): Kamerun - Nederland 1-2.

Syltynn teori var alt som skilte Nederland fra gruppeseier og åttedelsfinale før de gikk ut på Green Point Stadium i Cape Town til den siste av tre gruppespillskamper.

Derfor trengte ikke for anledningen hvitkledde nederlendere å svi av alt for mye krutt mot Kamerun før cup-alvoret begynner mot Slovakia i Durban på mandag.

Likevel skulle Bert van Marwijks menn gjøre det som krevdes av dem for å avslutte med en seier, selv om avgjørelsen først falt i det 83. minutt.

- Kjempebra
Det var etter at lynvingen Arjen Robben hadde gjort sin etterlengtede VM-debut etter å ha restituert seg etter skaden han pådro seg mot Ungarn i oppkjøringen.

SKUDDVILLIG: Arjen Robben fikk fulltreff, men ble stoppet av stolpen. Rigobert Song var iallfall ikke i nærheten av å stoppe ham - Song som forøvrig ble den første afrikaner til å spille i fire VM-sluttspill.Foto: SCANPIX
SKUDDVILLIG: Arjen Robben fikk fulltreff, men ble stoppet av stolpen. Rigobert Song var iallfall ikke i nærheten av å stoppe ham - Song som forøvrig ble den første afrikaner til å spille i fire VM-sluttspill.Foto: SCANPIX Vis mer

Bayern München-stjernen var også sentral i seiersmålet da han tok med veteranstopper Rigobert Song på en karuselltur før han med kirurgisk presisjon banket ballen i stolpen bak en sjanseløs Souleymanou Hamidou.

Mål ble det imidlertid ikke før Klaas-Jan Huntelaar guidet returen kontrollert i nettmaskene - en scoring som sikret nederlenderne ni poeng og full pott. Det er det bare Argentina som har klart før dem i dette mesterskapet.

- Jeg følte meg kjempebra, selv om jeg ennå ikke er helt 100 prosent. Men jeg er mest glad for at jeg er med igjen. Det er belønning god nok, sa Robben, ifølge NTB.

van Persie åpnet kontoen
Gledelig for «treskofolket», var det også at en annen skadeplaget stjernespiller åpnet målkontoen; Robin van Persie.

36 minutter ut i første omgang kombinerte spissen fint med Dirk Kuyt og Rafael van der Vaart før han avsluttet angrepet med en herlig nonchalant tunnelavslutning mellom beina på Souleymanou.

FREKKIS: Robin van Persie åpnet målkontoen i VM med en frekk tunnel på keeper Souleymanou Hamidou.Foto: SCANPIX
FREKKIS: Robin van Persie åpnet målkontoen i VM med en frekk tunnel på keeper Souleymanou Hamidou.Foto: SCANPIX Vis mer

Kamerun reiser hjem med null poeng, men sørget i det minste for å få med seg enda et trøstemål på veien da van der Vaart stoppet en dødball med hånda i eget felt.

Samuel Eto'o var sikkerheten selv fra straffemerket og ekspederte den første ballen bak Nederland-keeper Maarten Stekelenburg i mesterskapet.

Le Guen trakk seg
Paul Le Guens sterkt underpresterende mannskap slutter seg imidlertid en rekke afrikanske skuffelser i dette mesterskapet, selv om de var i stand til å sprekke den nederlandske nullen.

- Det er med beklagelse vi reiser hjem fra VM. Vi vet at alle i Kamerun hadde store forhåpninger til oss, men vi klarte ikke å realisere dem, innrømmet Le Guen etter kampslutt.

Nå trekker den utskjelte franskmannen seg fra jobben som kamerunsk landslagssjef.

TRØSTEMÅL: Samuel Eto'o sørget i det minste for at Nederland ikke kom seg gjennom gruppespillet uten baklengsmål da han scoret på straffe.Foto: SCANPIX
TRØSTEMÅL: Samuel Eto'o sørget i det minste for at Nederland ikke kom seg gjennom gruppespillet uten baklengsmål da han scoret på straffe.Foto: SCANPIX Vis mer

- Min kontrakt er utløpt, og jeg gir meg, sa Le Guen på pressekonferansen etter kampen.