TAKK FOR I ÅR: Arjen Robben byttes ut med Mario Götze etter et lite kvarter på banen i cupkampen mot Borussia Dortmund. Nå er Robben ute resten av sesongen med strekkskaden han pådro seg.Foto: EPA/PETER KNEFFEL/NTB Scanpix
TAKK FOR I ÅR: Arjen Robben byttes ut med Mario Götze etter et lite kvarter på banen i cupkampen mot Borussia Dortmund. Nå er Robben ute resten av sesongen med strekkskaden han pådro seg.Foto: EPA/PETER KNEFFEL/NTB ScanpixVis mer

Robben ute resten av sesongen

Flere Bayern-smeller i cuptapet mot Dortmund.

Bayern München fikk drømmen om tre titler knust i cupsemifinalen mot Borussia Dortmund tirsdag. Kampen ble i tillegg det reneste skademarerittet.

Den tyske storklubben har vært hardt rammet av skader denne sesongen. Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, David Alaba, Thiago Alcántara, Mehdi Benatia, Holger Badstuber og Arjen Robben er bare noen av stjernene som har vært på sidelinjen i en lengre periode.

I tirsdagens cupkamp gjorde sistnevnte et lenge imøtesett comeback da han kom inn som innbytter med 22 minutter igjen å spille. Gleden ble høyst kortvarig.

16 minutter senere forlot Robben banen med en strekkskade, og onsdag bekreftet Bayerns medisinske støtteapparat at nederlenderen har spilt sin siste kamp denne sesongen.

Brakk kinnbeinet De dårlige nyhetene stoppet samtidig ikke med det for Bayern-trener Pep Guardiola. I ekstraomgangene tirsdag kolliderte målscorer Robert Lewandowski voldsomt med Dortmund-keeper Mitchell Langerak. Spissen var åpenbart rystet etter smellen og tirsdag bekreftet Bayern at polakken har pådratt seg brudd både i nese, kinnbein og en hjernerystelse i det kraftige sammenstøtet.

Hvor lenge Lewandowski blir satt ut av spill, er foreløpig uklart.

De to skadene passer uansett svært dårlig for et Bayern-lag som er bare dager unna den første av to semifinaler i mesterligaen mot Barcelona. Trener Guardiola skal forsøke å forhindre sin gamle arbeidsgiver i å ta tre titler denne sesongen, men må åpenbart stille et redusert mannskap neste onsdag.

Thiago slapp med skrekken Den gode nyheten er at spanske Thiago Alcántara ikke pådro seg noen alvorlig skade i tirsdagens cupkamp. Midtbanespilleren måtte også forlate banen etter å ha fått seg en smell.

Skadekrisen i Bayern München er neppe egnet til å dempe diskusjonene rundt klubbens medisinske støtteapparat. I kjølvannet av 1-3-tapet i mesterligaen mot Porto nylig trakk klubblege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt og hans stab seg. Legestaben skal ha følt at de manglet tillit internt i klubben.

Borussia Dortmund vant tirsdagens cupkamp etter at Bayern München misset alle sine fire første straffer i straffesparkkonkurransen. Det sto 1-1 etter 120 minutters spill.

(NTB)