SUSER:  Bayern Munchens Arjen Robben dundret til fra 25 meter, og så ballen fyke inn i motsatt kryss. Det ble til slutt den avgjørende scoringen for tyskerne mot Fiorentina.Foto: SCANPIX/AP/Fabrizio Giovannozzi
SUSER: Bayern Munchens Arjen Robben dundret til fra 25 meter, og så ballen fyke inn i motsatt kryss. Det ble til slutt den avgjørende scoringen for tyskerne mot Fiorentina.Foto: SCANPIX/AP/Fabrizio GiovannozziVis mer

Robbens drømmemål avgjorde thriller i Firenze

Bayern slo ut Fiorentina med bortemål.

||| (Dagbladet): Fiorentina - Bayern Munchen 3-2, 4-4 sammenlagt (Bayern videre på bortemål).

Fiorentina klandret Tom Henning Øvrebø og den norske dommertrioen for at 2-1 til Bayern Munchen ble utgangspunktet etter den første åttendedelsfinalen i Tyskland for to uker siden, men sverget revansj før returmøtet i Firenze.

Nederlaget i dag smaker nok om mulig enda surere. Fiorentina ledet både 2-0 og 3-1, men to tyske tilbakeslag - det siste en fantastisk scoring av Arjen Robben, førte til at Bayern Munchen gikk videre på bortemålsregelen.

— Vi er fortjent videre. Det var ikke lett å spille i den sterke vinden, sier Mark van Bommel, ifølge NTB.

Vargas-retur
Førsteomgang tydet på at de italienske hensiktene var de rette. Fiorentina var klart best før pause, og fikk belønningen like før halvtimen var spilt.

Hansjoerg Butt ga en unødvendig retur på et skudd fra tjue meter, og Juan Vargas var våkent framme på returen. Peruvianeren smalt ballen opp i nettaket fra skrått hold, og sendte laget sitt i garderoben med avansement i lomma til pause.

Enda bedre så det ut da Fiorentina doblet kort ut i andreomgang.

Alberto Gilardino var trolig offside da han mottok en pasning inne i sekstenmeteren, men hælsparket hans tilbake til Stevan Jovetic var utsøkt.

Jovetic var iskald da han fikk avslutte fra elleve meter - 2-0.

Kom tilbake med suser
Men Bayern Munchen var ikke helt utslått ennå, og snart fulgte noen minutter som forandret alt flere ganger.

Etter en time fikk tyskerne scoringen som tente håpet første gang. Franck Ribery slo pasningen på tvers av sekstenmeteren, Mark van Bommel kom løpende med siktet innstilt, og satte ballen kontant ned i hjørnet.

Fiorentina svarte omgående, og var tilbake i sammenlagtledelse kort etter. Stevan Jovetic vant duellen inne i feltet da ballen ble headet ned, og satte inn 3-1.

Men Bayern hadde enda mer på lager.

Arjen Robben har levert store prestasjoner både i England og Spania tidligere, og leverte en drømmescoring da han dunket ballen i krysset fra 25 meter etter 65 minutter.

Den scoringen ble avgjørende for tyskerne, som tok seg videre med minst mulig margin.

1-0: Juan Vargas utnyttet en retur til å gi hjemmelaget ledelsen, men det holdt ikke for italienerne til slutt.Foto: SCANPIX/AP/Fabrizio Giovannozzi
1-0: Juan Vargas utnyttet en retur til å gi hjemmelaget ledelsen, men det holdt ikke for italienerne til slutt.Foto: SCANPIX/AP/Fabrizio Giovannozzi Vis mer