Robbet for både poeng og klær

Tommy Berntsen mener Lyn ble robbet da dommeren blåste ham av for offside. I garderoben etterpå ble han i tillegg frastjålet klærne sine!

STAVANGER (Dagbladet): -  Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke var offside, sier Berntsen til Dagbladet.

Etter 80 minutter gikk forsvarsklippen opp i angrep og headet ballen forbi Anthony Basso. Offside, mente dommer Espen Berntsen fra Vang. Ikke tale om, mente både Jan Derek Sørensen og hovedpersonen selv.

-  Da tenkte jeg: «Nå blir jeg matchvinner!». Vi hadde holdt Viking fra livet i nesten hele kampen. Da dommeren blåste i fløyta, trodde jeg han blåste for mål. Men så viste det seg at vi hadde startet 17. mai-feiringen litt for tidlig. Jeg mener vi ble frastjålet to poeng, sier Tommy Berntsen.

Dommer Berntsen er ikke helt enig.

-  Jeg stoler på assistentdommeren, som vinker offsiden på spilleren som kommer inn og scorer. Det er en marginal situasjon, men etter å ha snakket sammen og sett tv-bilder av situasjonen, føler jeg meg trygg på at avgjørelsen er korrekt, sier han.

Lånte klær

Lagkamerat Jan Derek Sørensen var direkte forbanna på lagkamerat Berntsens vegne.

-  Tommy var aldri i verden i offside, og Jo Tessem var ikke med i spillet. Det er ikke noe jeg mener, det veit jeg. Det skulle aldri ha vært avblåst. Akkurat der og da følte jeg vi ble snytt for seieren, sier Sørensen.

Som om ikke det var nok, ble lagkaptein Berntsen også frastjålet klærne sine i garderoben. Lyn hadde det veldig travelt etter kampen, og i forvirringen stakk den finske landslagsspilleren Keijo Huusko av med jakka og genseren hans. Det endte med at Berntsen gikk i spillerbussen med lånte gevanter og bare ett poeng.

-  Grei kamp

Henning Berg står med en seier og to uavgjort i sin trenerkarriere så langt. Poengdelingen i Stavanger syntes han var helt grei.

-  Viking er et bra lag, og de skaper bare to sjanser mot oss i hele kampen. Det synes jeg er bra.

-  Vi fikk det ikke helt til framover, men det var nære på. Ett mål ble annullert og Mounir hadde scoret med ett nummer større sko. Vi gjør en god kamp, sier Berg.

Manchester United-oppkjøpte John Obi Mikel var en skygge av seg selv i forhold til Molde-kampen sist. Berg sier det slik:

-  Han er en bra spiller. Men han er bare 18 år, og vil variere litt i prestasjonene. Jeg er fornøyd med holdningene hans og synes han ble bedre og bedre utover i kampen, sier treneren.

HARDE TAK: Tommy Berntsen hadde mange harde dueller med blant andre Egil Østenstad i går. Det målløse oppgjøret var preget av tøffe dueller og tidvis opphetet stemning på banen.