Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robbet for mål

Chelsea scorer nesten ikke uten Arjen Robben. Med unggutten ute resten av sesongen, skjelver man nå på Stamford Bridge.

Tallene taler for seg sjøl. I de ti kampene Chelsea har spilt uten Robben denne sesongen, har London-laget scoret åtte mål på ti kamper - 0,8 i snitt - og tatt 2,1 poeng i snitt per kamp.

Med 20-åringen på banen er det blitt 41 mål på 16 kamper, et gjennomsnitt på 2,6 mål, og 2,75 poeng per kamp.

Robben sørget sjøl for det ene målet som ga Chelsea seieren over Blackburn 2. februar da han snurret rundt med forsvaret etter fem minutter. Like etterpå ble han skadet, og verken i resten av Blackburn-kampen eller mot Manchester City (0- 0) sist helg, klarte suverene Chelsea å score.

Vanskelige kamper

-  Det er en katastrofe for meg å bli skadet nå, for det gikk jo så bra, sier Robben, som trolig mister hele resten av sesongen.

-  Chelsea uten Robben er som oss uten Ronaldinho, sier Barcelonas Giovanni van Bronckhorst.

De spanske serielederne er Chelseas neste motstander i Champions League. Før oppgjøret på Camp Nou 23. februar, skal Chelsea ut i to vanskelige bortekamper. Neste søndag venter Newcastle i FA-cupen og i morgen spilles den svært viktige seriekampen mot Everton.

-  Vil bli savnet

Med tap eller uavgjort der, vil det igjen være spenning i toppen av Premier League. Manchester United er ni poeng bak, og møter sin byrival City borte søndag, og de håper å skrumpe inn avstanden til seks eller sju poeng. Arsenal er bare to poeng bak United igjen, og møter Crystal Palace hjemme. Etter helga er det 11 serierunder igjen.

Chelseas midtbanesjef Frank Lampard avfeier påstandene om krise sjøl om Robben er ute.

-  Vi kommer til å savne Arjen. Han har stor fart, og har bidratt med veldig mye. Men vi skal klare oss også uten han. Vi kan ikke være avhengige av én mann.

MÅLFARLIG: Med Arjen Robben på laget er det ingen som stopper Chelsea. - Det er en katastrofe for meg å bli skadet nå, for det gikk jo så bra, sier Robben, som trolig mister hele resten av sesongen.