FOWLER SÅ PÅ: Mostafa Abdellaue, Even Hovland, Egil Olsen og Magnus Wolff Eikrem på fotballstadion i Bangkok. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FOWLER SÅ PÅ: Mostafa Abdellaue, Even Hovland, Egil Olsen og Magnus Wolff Eikrem på fotballstadion i Bangkok. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Robbie Fowler fulgte Norge-treninga

- Han mangler støvlene, men han ser ut som den samme gamle, sier han om Drillo.

BANGKOK (Dagbladet): Egil Olsen og det norske landslaget drillet i dag det norske landslaget før testen mot Danmark i morgen.

- Om dette er er topplag eller ikke, nei det vet jeg ikke. Men vi skal nok for prøvd alle sammen i de tre kampene vi skal spille her nede.

- Vi velger å starte imorgen med sju spillere som har en viss erfarng fra A-landslaget og så falt valgte på fire som som skal få sin A-debut. Hele den sentrale midtanelinja har spilt på landslaget tidligere. Vi kommer sikkert til å bytte ut noen i pausen. I denne cupen er det lov å bruke seks innbyttere. Om vi bruker alle seks får vi se på, sier Egil Olsen til Dagbladet på Yamaha Stadion, cirka en halvtimes kjøring utenfor Bangkok sentrum.

Fowler så på treninga Yamaha stadion er hjemmebanen til Muangthong United som har en gamel Liverpool-legende i stallen, måltjuven Robbie Fowler. Lagte hans trente før Norge i går.

Robbie var igjen noen minutter etter han var ferdig for å titte på Norge - eller kanskje ikke? Han ble intervjuet av TV2 og til dem sa han at den eneste han dro kjensel på på det norske landslaget var Egil Olsen, the Mad Professor.

Drillos kallenavn da han var en snau sesong manager for Wimbledon. Robbie holder seg fortsatt godt. Han runder 37 år i april. Forrige helg tapte klubben hans den tahilandske cupfnalen.

FULGTE NORGE-TRENINGA: Robbie Fowler er spillende trener for Muangthong United, laget som hører hjemme på Yamaha Stadium, banen i Bangkok der Norge trente lørdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FULGTE NORGE-TRENINGA: Robbie Fowler er spillende trener for Muangthong United, laget som hører hjemme på Yamaha Stadium, banen i Bangkok der Norge trente lørdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- Ja, jeg så at han var her, sier Olsen om Fowler.

Fowler la også merke til Drillo.

- Jeg så ham med en gang han kom inn på banen. Han mangler jo støvlene, men han ser ut som den samme gamle. Han har ikke endret seg mye, sier Fowler til TV 2.

Pluss 34 Den norske landslagstreneren var mer opptatt av å pese laget i pluss 34 sammen med assistent Ola By Rise, sistnevnte har de siste dagene vært den som har ledet laget mest. Drillo har fungert litt mer som manager på sidelinja. Olsen er ikke helt klar over av slags dansk lag Norge kommer til å møte i morgen.

-De kommer også hit med mange relativt ukjente spillere. Danskene har jo langt flere proffer i utalndet som oss, men det er sikkert et bra lag. Thailand og Sør-Korea vet jeg lite om, men de spiller etter oss i morgen så da får vi en pekepinn, sier Olsen.

Han vil som vanlig ikke komme med noen karakteristikker av enkeltspillere, men han liker dårlig at Vegard Forren tråkket over på treninga fredag. Olsen hadde ønsket å kjøre Forren sammen med Even Hovland i midtforsvaret.

FÅR DE SJANSEN? Markus Henriksen og Harmeet Singh kan få muligheten mot Danmark på søndag. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
FÅR DE SJANSEN? Markus Henriksen og Harmeet Singh kan få muligheten mot Danmark på søndag. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Vegard ville trene sammen med resten av laget i dag, men han fikk ikke lov. Ingen vits i å ta noen sjanser. Han driver med egentrening på hotellet, men jeg tror nok han er klar igjen allerede mandag, sier Olsen.

Imponert av Vilsvik Han har også offensiv tro på Godset Lars Christopher Vilksvik som spiller fra A-start for første gang.

- Han har store offensive kvaliteter og er nesten like god med beggen beina.

Drillo åpnet ikke opp for en A-landslagsdebut for Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget eller Mostafa "Mos" Abellaoue mot danskene. Drillo velger drillosk, det noenlunde trygge og 4-5-1.

- Både Magnus og Jo Inge trives nok best i en annnen formasjon der de kan ligge i rommet bak sissen, men samtidig begge to kan spille på flere plasser, sier Olsen.

På spørsmål om en annen debutant, den noe ukjente for folk flest med diagnosen fotball, Haugesunds fyrtårn Alexander Toft Søderlund, svarer Drillo mer entusiastisk.

STARTER TROLIG: Even Hovland strarter trolig i norges midtforsvar. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
STARTER TROLIG: Even Hovland strarter trolig i norges midtforsvar. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Han trives nok best som midtspiss, nå mer på kant. Men han er en type som er god i lufta, med ballen og rask. Vi liker jo noen ganger å slå langt mot John Carew, og når han ikke er med er dette alternativt borte. Søderlund matcher de fleste i lufta og inne i boksen, sier Olsen.

Ekstra motivasjon Sønderlund selv sier dette:

- Det er jo hyggelig å høre og jeg ble overrasket over at jeg skal starte kampen, men den sjansen gleder jeg meg til. Jeg har ikke tenkt så mye på landslaget tidligere, men etter høstsesongen i fjor da noen fortalte meg at jeg kaskje var aktuell gav det meg en ekstra motivasjon. Nå vil jeg vise meg fram på best mulig måte og bruke disse dagene på det, sier Søderlund.

Dagbladet minner Drillo på at Norge slo Thailand 7-0 i 1965 og at målvakt Kjell Kaspersen (34 A-landskamper/Skeid) scoret på straffe og er den eneste norske landslagskeeperen som står oppført som målscorer.

- Ja, søren det har jeg glemt. Jeg spilte jo i den kampen og tro jaggu meg det var jeg som ble felt så det ble straffe som Kapser scoret på, sier Olsen som i morgen tidlig ikke starter dagen opp med å tråle på nettet ettersom det kommer nok en representant fra fotballforbundet ned til Thailand.

- Guttorm Dilling kommer og han har med seg lørdagsmagasinet til Dagbladet og da skal jeg bruke litt tid på Rolf Hansens kryssord, og har Guttorm glemt magasinet, ja da får han snu på flyplassen,

Magnus Wolff Eikrem under trening med landslaget i fotball her i Bangkok i dag. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
Magnus Wolff Eikrem under trening med landslaget i fotball her i Bangkok i dag. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet Vis mer
FÅR SKRYT: Drillo skryter av Haugesund-spiller Alexander Søderlund. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
FÅR SKRYT: Drillo skryter av Haugesund-spiller Alexander Søderlund. Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet Vis mer