Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robbie har ødelagt Ungarns gressmatte

Fem dager før avspark søker Ungarns fotballforbund om å få flytte Norge-kampen til et intimt «fort».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen er berammet til Ferenc Puskas Stadium i Budapest. I går kveld henvendte det ungarske fotballforbundet seg til UEFA, med ønske om å flytte kampen til Ferenc Szusza Stadium i samme by.


- For oss spiller det ingen rolle hvor vi spiller så lenge banen er bra. Er den originale banen dårlig, er det best at vi bytter, sier landslagssjef Åge Hareide til Dagbladet.

God statistikk

Det nye alternativet er en langt mer intim arena, som bare har plass til tredjeparten så mange tilskuere. Maks 13 500 slipper inn dørene på det som er hjemmebane til hovedstadsklubben Ujpest. Og det er ikke mange ungarere som vil beklage stadionbyttet: På 24 landskamper på Ferenc Szusza har Ungarn 20 seirer, fire uavgjort og null tap!- Slovenia hadde også en slik statistikk, men vi slo dem. Derfor bekymrer jeg meg overhodet ikke om det og tror ikke de vil ha noen fordel, sier Hareide.

Robbie har skylda

Banen skal være direkte farlig å spille på, ifølge journalister Dagbladet har snakket med. Flere steder er det ikke antydning til gress - og mesteparten av banen er ujevn, gjørmete og hullete.

Det var en Robbie Williams-konsert i den ungarske hovedstaden 19. juli som skapte problemene. 65 000 tilskuere satte sine spor, og den gamle arenaen har siden slitt med sårene.

KAMPFIKSER? Superstjernen Robbie Williams sin opptreden på Ferenc Puskas Stadium i juli gjorde banen direkte farlig å spille på. Foto: Scanpix
KAMPFIKSER? Superstjernen Robbie Williams sin opptreden på Ferenc Puskas Stadium i juli gjorde banen direkte farlig å spille på. Foto: Scanpix Vis mer

• Selv om kamparenaen blir omgjort, så går avspark til samme tid: 20.00 førstkommende lørdag.