Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robbie Williams opptrer i åpningseremonien i VM 2018

Robbie Williams åpner fotball-VM i Russland: - Skammelig

Den engelske artisten er i hardt vær etter valget.

ÅPNER VM: Robbie Williams synger i åpningsseremonien til VM torsdag. Her fra arrangementet Soccer Aid for Unicef i Manchester tidligere i år. Foto: UNICEF/Dymond/REX/Shutterstock
ÅPNER VM: Robbie Williams synger i åpningsseremonien til VM torsdag. Her fra arrangementet Soccer Aid for Unicef i Manchester tidligere i år. Foto: UNICEF/Dymond/REX/Shutterstock Vis mer

Torsdag sparker Russland i gang VM med åpningskamp mot Saudi-Arabia i Moskva. Kanskje ikke den mest spennende åpningskampen, men arrangementet før kamp har det allerede blitt stor blest rundt.

Mandag ble det klart at engelske Robbie Williams skal opptre foran øynene på Putin. Williams sa i en offisiell FIFA-kunngjøring at det er en barndomsdrøm å kunne åpne VM foran 80.000 fans i Moskva.

- Jeg er så glad og spent på å dra tilbake til Russland for en så unik opplevelse, sa Williams.

- PR-kupp

Verdensstjernen er nå i hardt vær for valget. Kritikerne hjemme i England mener at artisten legitimerer Putins regime.

- Robbie Williams gir Vladimir Putin et PR-kupp gjennom å opptre på åpningsseremonien. Det er bare måneder etter at Russland gjennomførte et kjemisk nerveangrep på engelsk territorium, sier politikeren John Woodcock til The Telegraph.

Han fortsetter:

- Jeg forstår hvorfor landslaget vil delta, men ingen patriotisk offentlig person burde gi tommelen opp til Russland gjennom å opptre på den måten. Jeg håper Robbie endrer mening og velger å ikke dra, uansett om det er på kort varsel, sier han.

Også den kjente samfunnsøkonomen, Bill Browder, som ble nektet tilgang til Russland etter at han avslørte korrupsjon, kritiserer Williams.

- Det er skammelig. Jeg vil gjerne introdusere han til Sergei Magnitskys enke og sønn, slik at han kan forstå det regimet han legitimerer, sier Browder.

Sergei Magnitsky var advokaten til Browder. Han ble slått til døde da han satt i varetekt som følge av etterforskingen av korrupsjon.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

Soloartist

Williams var tidligere et medlem i bandet Take That før han valgte å gå sine egne veier som soloartist.

Mandag ble det klart at Williams er hovednummeret som signaliserer starten på mesterskapet. Artisten vil spille i en halvtime før den første kampen mellom Russland og Saudi-Arabia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media