Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robert Enke (32) er død

Tysklands landslagskeeper begikk selvmord.

I SORG: Supporterne til Bundesliga-klubben Hanover 96 tenner lys foran klubbens lokaler til minne om 32 år gamle Robert Enke. Foto: Peter Steffen/Scanpix/EPA
I SORG: Supporterne til Bundesliga-klubben Hanover 96 tenner lys foran klubbens lokaler til minne om 32 år gamle Robert Enke. Foto: Peter Steffen/Scanpix/EPA Vis mer

|||Robert Enke hadde vært syk på grunn av en infeksjon i nærmere to måneder. Men han var denne uka tilbake på trening i klubben Hannover.

— Det var et selvmord. Noe ytterligere om hvorfor han tok livet sitt kan jeg ikke gi, sa hans rådgiver Jörg Neblung til nyhetsbyrået DPA.

- Vi er målløse. Våre tanker går til Robert Enkes kone og hans familie, sier sjefen for det tyske fotballforbundet Theo Zwanviger.

32-åringen spilte totalt 196 kamper i Bundesliga og har også spilt i Tenerife, Fenerbache, Barcelona og Benfica. Enke var ikke tatt ut i troppen til Tysklands kommende landskampene mot Chile og Elfenbenskysten, men var ifølge landslagsstrener Löw hans førstevalg foran VM i Sør-Afrika neste sommer.

32 ÅR: Robert Enke døde tirsdag kveld. Foto: Scanpix/AP
32 ÅR: Robert Enke døde tirsdag kveld. Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Vi er alle i sjokk, sier Tysklands landslagskaptein Oliver Bierhoff til AP.

Enke etterlater seg en kone, Teresa og en åtte måneder gammel adoptert datter.

(NTB)

HVIL I FRED: Mange tente lys i kveld for å hedre Robert Enkes minne. Foto: Scanpix
HVIL I FRED: Mange tente lys i kveld for å hedre Robert Enkes minne. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media