Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robert Enke var redd noen skulle ta fra ham barnet

Hvis de fikk vite om depresjonene, forteller kona Teresa.

- HAN VILLE IKKE HA HJELP: Teresa Enke var gift med den tyske landslagskeeperen Robert Enke, som tok livet sitt i går kveld. På en pressekonferanse på Hannovers stadion i dag fortalte hun om de tunge stundene mannen hennes hadde gjennomgått. Foto: Axel Heimken, AP/Scanpix
- HAN VILLE IKKE HA HJELP: Teresa Enke var gift med den tyske landslagskeeperen Robert Enke, som tok livet sitt i går kveld. På en pressekonferanse på Hannovers stadion i dag fortalte hun om de tunge stundene mannen hennes hadde gjennomgått. Foto: Axel Heimken, AP/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Robert Enkes kone Teresa fortalte på en pressekonferanse i dag om den vanskelige tida mot slutten av livet til den tyske landslagskeeperen. Den 32 år gamle Hannover-keeperen begikk selvmord i går kveld.

Teresa Enke fortalte at mannen hennes led av depresjoner, og var livredd for at det skulle komme ut.

- Jeg var med ham på trening. Jeg ville hjelpe ham med å holde det ut. Men han ville ikke ha mer hjelp. Han ønsket det ikke av frykt for at det skulle bli kjent. Av frykt for at vi skulle miste Leila, forteller kona.

Paret adopterte en to måneder gammel jente i mai. For tre år siden mistet de den to år gamle datteren Lara, som hadde medfødt hjertefeil.

- Han var redd for hva folk ville tenke om at man har et barn mens faren er depressiv. Jeg fortalte ham hele tida at det ikke var noe problem. Robert tok seg kjærlig av Leila - helt til siste slutt, sier Teresa Enke.

Slet med prestasjonsangst
Robert Enkes psykolog dr. Marxer fortalte ifølge Die Welt at landslagskeeperen først oppsøkte ham i 2003.

- Han slet med depresjoner og prestasjonsangst. I flere måneder var han til daglig behandling hos meg, sier psykologen.

Deretter stabiliserte situasjonen hans seg, og han fortsatte karrieren i Spania og etter hvert tyske Hannover. I oktober ble psykologen på nytt kontaktet av Robert Enke.

DEPRESJONER: En psykolog som har behandlet Robert Enke forteller at landslagskeeperen led av depresjoner og prestasjonsangst i perioder. Foto: John MacDougall,  AFP/Scanpix
DEPRESJONER: En psykolog som har behandlet Robert Enke forteller at landslagskeeperen led av depresjoner og prestasjonsangst i perioder. Foto: John MacDougall, AFP/Scanpix Vis mer

- Han ringte til meg, siden han i den siste tida siden i sommer gjennomgikk en krise i sammenheng med en infeksjonssykdom.

Ba familien om unnskyldning
Enke var nettopp i gang med trening etter to måneders sykdomsopphold da han tok livet sittt.

Enke skrev et avskjedsbrev før han kastet seg foran toget i går kveld.

- I avskjedsbrevet sitt unnskyldte han overfor slekt og venner for det sviket som var nødvendig for å gjennomføre selvmordet, forteller psykologen.

Marxer sier han aldri så det som nødvendig å tvangsinnlegge Enke, ettersom fotballspilleren hele tiden hadde tatt avstand fra selvmord.

MINNET AV BARCA: Barcelonas under ett minutts stillhet foran gårsdagens kamp i cupen mot La Cultural Leonesa. Enke var i klubben i en kort periode fra 2002, men spilte bare fire kamper for laget. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
MINNET AV BARCA: Barcelonas under ett minutts stillhet foran gårsdagens kamp i cupen mot La Cultural Leonesa. Enke var i klubben i en kort periode fra 2002, men spilte bare fire kamper for laget. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media