Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robert Hedin gir seg etter mye uro rundt landslaget

Det bekrefter treneren selv.

GIR SEG: Robert Hedin gir seg som landslagstrener, og begrunner det i at det har vært mye uro rundt landslaget etter VM i Danmark i januar. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR SEG: Robert Hedin gir seg som landslagstrener, og begrunner det i at det har vært mye uro rundt landslaget etter VM i Danmark i januar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Robert Hedin informerte tirsdag om at han fratrer sin stilling som hovedtrener for landslag menn i Norges Håndballforbund.

- I etterkant av EM har det vært mye uro rundt laget og min rolle som hovedansvarlig for lagets resultater. Det er viktig at det nå skapes ro frem mot de viktige VM kvalifiseringskampene som skal spilles mot Østerrike i juni, sier Robert Hedin i en pressemelding.

Riktig tidspunkt - Tidspunktet for å overlate dette ansvaret til andre føles derfor riktig nå som laget om kort tid begynner sine forberedelser til vårens oppgaver. Jeg håper dette arbeidet bygger videre på de gode prosesser som er igangsatt i våre landslag på herresiden, sier Hedin i pressemeldingen.

Han skriver videre om de store forventningene til laget i forkant av EM i Danmark.

Norge fikk det tøft i pulje med Spania, Island og Ungarn - og reiste hjem fra Danmark uten en eneste seier.

- Jeg har hatt 5 ½ lærerike og interessante år i Norge hvor jeg har fått muligheten til å arbeide sammen med fantastiske spillere og kollegaer. Med dette takker jeg for meg som landslagstrener for Norge og ønsker lagene lykke til i fremtiden, avslutter Hedin.

I slutten av januar forsterket Hedin teamet sitt med å hente tidligere toppspiller Glenn Solberg som assistenttrener.

Leter etter erstatter Norges Håndballforbund takker Hedin for innsatsen, og forteller at de vil starte prossessen med å finne svenskens etterkommer umiddelbart.

En midlertidig trener vil tre inn i stillingen, og lede Norge i kvalifiseringskampene mot Østerrike i sommer - hvor en billett til VM i Qatar er i potten.

- Prosessen med kommende landslagsledelse starter umiddelbart. Denne vil innebære en kortsiktig løsning frem til og med kampene mot Østerrike i juni, og i etterkant av dette en mer langsiktig løsning, sier generalsekretær Erik Langerud i pressemeldingen.

- Den kortsiktige løsningen skal være avklart innen en uke, og vil bli kommunisert så snart denne er klar, lover Langerud.

Hele Norges coronakart