Robert Sørlie cruiser inn til seier i Iditarod

Se målgangen direkte!

  • Siste: Sørlie har passert Safety og har bare 35 km inn til mål!

(Dagbladet.no): Robert Sørlie gjør det igjen: Vinner «The Last Great Race», Iditarod.

Etter å ha vært i villmarken i ni og et halvt døgn, kommer 47-åringen inn til mål i seks-sju-tida i kveld.

Til sin andre seier i Iditarod. Den første kom for to år siden, da Sørlie ble den første ikke-amerikanske vinneren.

Da Sørlie dro ut fra White Mountain i morges norsk tid hadde han en time og 59 minutter ned til nestemann Ed Iten, et hav. Og med åtte hunder i toppslag, er alt duket for en skikkelig fest med samboer Elin Pedersen, som selvsagt er på plass ved målgangen i Nome.

Bjørnar Andersen (27) blir tidenes beste «rookie» (fersking) i det tradisjonsrike løpet. Andersen lå på en femte plass i dag morges og kjemper om andreplassen. Aldri tidligere har en «rookie» blitt bedre enn nummer ni.

- Mye av grunnen til at de to norske gutta gjør det så bra, er at de trener hundene sine selv. Det gjør nemlig ikke alle amerikanerne, som dermed ikke er like flinke til å disponere kreftene til hundene, forklarer Nina Skramstad, Sørlies pressekontakt i Norge.

Følg målgangen i Nome direkte!

FLAGGET ER KLART: Det norske flagget henger over målgangen i Nome. Alt er duket for Robert Sørlies triumfferd i Alaska. Foto: Iditarod.com
FLAGGET ER KLART: Det norske flagget henger over målgangen i Nome. Alt er duket for Robert Sørlies triumfferd i Alaska. Foto: Iditarod.com Vis mer