Robert Sørlie øker forspranget i Alaska

Hundekjøreren Robert Sørlie ser ut til å sikre seieren i verdens tøffeste hundesledeløp. Han har økt ledelsen og har godt med krefter igjen.

Robert Sørlie satt i morges en historisk rekord da han vant den siste sponsoretappen i hundesledeløpet Iditarod 2003. Så langt har han innkassert flere tusen kroner i prispenger. Med dagens siste sponsorpris er han alene om å ha vunnet alle prisene i løpet, noe ingen har gjort før ham.

Vinner han hele det 1700 kilometer lange løpet gjennom isødet i Alaska, venter nærmere en halv million i prispenger i tillegg til bilen som vinneren får.

Treg i sporet, men hvilte mindre

Robert Sørlie kom inn til tettstedet Unalakleet i morges, 1 time og 10 minutter før Ramy Brooks på andre plass. Dermed hadde konkurrenten tatt innpå 20 minutter i sporet på siste etappe. Men Brooks er sliten og hvilte lenger enn Sørlie i Unalakleet. Dermed ligger nå nordmannen en 1 time og 55 minutter foran neste konkurrent i løypa. Tredjemann Jeff King ligger over åtte timer etter Sørlie.

Frykter konkurrentene

- Jeg er ikke komfertabel med ledelsen min. De bakl meg er for nærme meg til det, sa Robert Sørlie da han kom inn til Unalakleet i morges.

Heller ikke Brooks har gitt opp håpet om seier.

- Løpet er ikke over før målstreken i Nome, sier Brooks til AP.

Historisk seier

I fjor ble Robert Sørlie nummer åtte i løpet og ble kåret til «Rokie of the Year», årets debutant på godt norsk. I år ser han ut til å vinne hele løpet. Det har aldri skjedd før at en nykommer går så raskt til topps.

- Dette er bare helt rått, sier Christian Engelshiøn i støtteapparatet til Robert Sørlie.

Robert Sørlie har nå ti hunder igjen i spannet, mens hovedkonkurrenten Ramy Brooks har bare åtte. I tillegg har han hvilt mindre den siste tiden, noe som gjør at sjansene for å ta igjen nordmannen ikke er store.

Kona reiser

Robert Sørlie har nå rundt 60 kilometer igjen til tettstedet Shaktoolik, som er neste hvilested for utøverne. Sørli holder en hastighet på rundt 13 kilometer i timen med hundespannet sitt.

I Norge sitter kona til Robert Sørli.

- Jeg vurderer å reise over til Nome i Alaska for å møte Robert når han går i mål. Da drar jeg allerede i dag, sier Elin Pedersen til Dagbladet.no.

ØKER FORSPRANGET: Robert Sørlie fra Hurdal.