Robert Sørlie på andreplass i Iditarod

God start i Alaska.

Robert Sørlie, den eneste nordmannen som har vunnet hundekjørerløpet Iditarod, har fått en god start og var nummer to ut fra sjekkpunktet Skwentna søndag.

Aaron Burmeister gikk ut fra dette sjekkpunktet ni minutter før den norske favoritten etter at begge hadde innvilget seg en fem minutters stopp.

Foreløpig skiller det ikke mer enn drøye to timer mellom de 11 beste kjørerne i løpet som går fra Anchorage til Nome.

Da kjørerne la ut fra Skwentna hadde de vel 1570 kilometer igjen til målgang, så løpet er bare i sin spede innledningsfase.

King på 26. plass

Både Burmeister og Sørlie hadde med alle de 16 hundene ut fra søndagens sjekkpunkt. nå er de på vei mot Finger, og fra Skwentna er det vel 70 kilometer dit.

Fjorårsvinneren Jeff King har ikke åpnet like bra som Sørlie og Burmeister. Inn til sjekkpunktet Skwentna lå han på 26.-plass.

I dag morges norsk tid hadde også debutanten Sigrid Ekran kommet inn til Skwentna. hun kom inn til dette sjekkpunktet 12 minutter etter at Robert Sørlie hadde forlatt dette stedet. Hun hadde da brukt tre timer og to minutter på de 55 kilometerne fra Yentna Station.

STØTTE FRA FANSEN: Robert Sørlie vinkes avgårde med norske flagg i Willow i Alaska. Foto: AP/Scanpix
STØTTE FRA FANSEN: Robert Sørlie vinkes avgårde med norske flagg i Willow i Alaska. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Det betyr at den norske debutanten holder bra tempo hittil. Hun lå ikke mer enn 16 minutter bak Jeff King inn til dette sjekkpunktet.

To seire av tre mulige

Robert Sørlie ble den første ikke-amerikaneren som klarte å vinne Iditarod i 2003. Han gjentok bedriften og gikk til topps også i 2005. To av de tre gangene han har deltatt i denne manndomsprøven har han gått helt til topps, og han satser på seier i år også.

82 deltakere er med i løpet i år som går over 1800 kilometer fra starten i Anchorage til mål i Nome. Underveis må deltakerne stoppe i 24 og 8 timer for at både hunder og mennesker skal få nødvendig hvile.

(NTB)

GÅR FOR TREDJE SEIER: Robert Sørlie har vunnet Iditarod to av de tre gangene han har deltatt. I år går han for seier nummer tre.