SKYTER HARDT: Styrk S. Skar fra Sunndal har Norway Cups hardeste skudd med en hastighet på 104 kilometer i timen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/Dagbladet
SKYTER HARDT: Styrk S. Skar fra Sunndal har Norway Cups hardeste skudd med en hastighet på 104 kilometer i timen. Foto: Fredrik Ø. Sandberg/DagbladetVis mer

Roberto Carlos: 137 km/t. Styrk Skar (16): 104 km/t

Han har Norway Cups hardeste skudd.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Mange husker Roberto Carlos sitt legendarisk frispark fra prøve-VM i 1997. Fra rundt 30 meter klinket han ballen i mål - og ballen suste i nettet med en hastighet på 137 kilometer i timen.

Daily Mirror laget for noen år tilbake en uoffisiell kåring av verdens hardeste skudd, og brasilianerens perle var blant de hardeste.

Under Norway Cup på Ekebergsletta får deltagerne muligheten til å måle hvor hardt deres skudd er.

På åpningsdagen er det Styrk S. Skar (16) fra Sunndal som har mest kraft i beina. Guttespillerens skudd målte 104 kilometer i timen.

- Jeg ble litt overrasket over at det var så høy hastighet, og jeg trodde ikke jeg skulle ta ledelsen i konkurransen. Jeg har sett Roberto Carlos sitt frispark mange ganger, men kan ikke akkurat si at jeg er en type som har øvd mye på nettopp skuddstyrke, sier Skar til Dagbladet.

Skar er på Norway Cup for tredje gang.

- Jeg tar ofte frispark, og har et brukbart skudd. Stamfoten og treffpunkt er viktig for å få bra trykk i skuddet, sier Skar.

FRISPARK-KONGE: Roberto Carlos har et av verdens mest legendariske frispark fra 1997. Foto:  AP Photo/Murad Sezer
FRISPARK-KONGE: Roberto Carlos har et av verdens mest legendariske frispark fra 1997. Foto: AP Photo/Murad Sezer Vis mer

Flere hundre har vært innom skuddmåleren midt på Ekebergsletta - og hver dag kåres en dagsvinner.

- Det er selvsagt en fordel å ha et bra tilslag på ballen i både trening og kamp, og jeg er typen som heller satser på kraft framfor å plassere ballen til vanlig, sier Skar.

Sunndal G16 tapte derimot sin første kamp i Norway Cup 1-2 mot Hammerfest.

Uten frisparkmål fra Skar.

Her kan du se Roberto Carlos sitt mål fra 1997.

Har du Norway Cup-tips: Send mail til fos@dagbladet.no eller hds@dagbladet.no.