Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roberto Carlos kan bli bursdagspresang

Arkadij Abramovitsj fyller 13.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea-eieren er en av de opprinnelige oligarkene fra Russland, og han har mer penger enn han noensinne klarer å bruke. Abramovitsj er Russlands rikeste mann, den nest rikeste i Storbritannia, og den 11. rikeste i verden.

Ifølge magasinet Forbes liste publisert i mars i år, er han god for ikke mindre enn 114 milliarder kroner. Da har man saktens råd til å kjøpe alt – til og med fotballverdensmestere som gave til sønnen.

Betaler under en halv promille

Brasilianske Roberto Carlos spiller på Real Madrid og er favorittspilleren til et av Abramovitsjs seks barn.

Og siden Arkadij snart trår inn i tenårene, syns Chelsea-eieren at venstrebacken bør være en fin gave til sønnen. Bursdagsgaven vil koste milliardæren rundt 50 millioner kroner.

Det er altså under en halv promille av formuen til Abramovitsj. Altså nærmest vekslepenger å regne.

Carlos avsluttet sin landslagskarriere etter at Brasil ble slått ut av VM, og endte med 132 landslagskamper. Brasilianeren står bokført med hele 523 kamper for Real Madrid.

Merittlisten til Carlos inneholder blant annet et VM-gull i 2002 og tre mesterligatitler med den spanske klubben.

GAVMILD PAPPA: Roman Abramovitsj på kamp med kona Irina og sønnen Arkadij, som kanskje får Roberto Carlos til 13-årsdagen sin. Foto: Reuters/Scanpix
GAVMILD PAPPA: Roman Abramovitsj på kamp med kona Irina og sønnen Arkadij, som kanskje får Roberto Carlos til 13-årsdagen sin. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Benkefyll?

Om Carlos blir kjøpt til Chelsea, risikerer han å måtte slite benken. For ifølge engelsk presse er manager José Mourinho enig med Arsenal om en overgang for Ashley Cole.

Arsenal-spilleren skal ifølge ryktene ha signert en femårsavtale med en ukeslønn på voksne én million kroner

Asier Del Horno var førstevalget på venstre back hos de regjerende seriemesterne sist sesong, men han skal være på vei til Valencia.

Venstrevingen Damien Duff er også på vei bort fra Chelsea, og han er veldig nær en overgang til Tottenham.

Kanskje får Arkadij Abramovitsj se sin favorittspiller som vingspiller i London-klubben neste sesong?

(ANB)

• Hvilken spiller ønsker du deg til bursdagen din?

PAKKES INN? Roberto Carlos er ikke fremmed for å flytte til London, men det spørs om han liker tanken på å bli gitt bort til en 13-åring.