Roberto Carlos skrudde corner rett i mål - med utsiden av foten

Den venstreslegga funker visst fortsatt.

FORTSATT KRUTT I FOTEN: Roberto Carlos har blitt 37 år gammel, men Corinthians-fansen kan fortsatt glede seg over venstreslegga hans.Foto: SCANPIX/AFP/Mauricio LIMA
FORTSATT KRUTT I FOTEN: Roberto Carlos har blitt 37 år gammel, men Corinthians-fansen kan fortsatt glede seg over venstreslegga hans.Foto: SCANPIX/AFP/Mauricio LIMAVis mer

(Dagbladet): Roberto Carlos har kanskje forsvunnet fra manges radar etter at han forlot europeisk fotball til fordel for karriereavslutning i hjemlandet Brasil, men skuddfoten er i aller høyeste grad fortsatt til stede.

Det ga backen Corinthians-fansen et tydelig bevis for i går.

Sao Paulo-laget åpnet Paulista-sesongen med hjemmekamp mot Portuguesa, og Roberto Carlos skaffet corner i det 20. minutt, som han selvfølgelig selv skulle ta.

Men da Portuguesa-målvakt Weverton og hans forsvar fokuserte på å plukke opp folk inne i feltet, reagerte 37-åringen lynraskt, og skjøt ballen direkte i mål - med utsiden av venstrefoten.

Olympisk
- Det var mitt første «olympiske mål» i karrieren. Det tok litt tid, gitt, sier Roberto Carlos med et glis ifølge Reuters.

Mål direkte fra hjørnespark kalles «olympiske» i Sør-Amerika.

Roberto Carlos' venstrefot har vært fryktet i snart to tiår nå, og det er naturligvis den samme utsiden som imponerte i går, som sto bak det legendariske frisparkmålet han satte inn i prøve-VM for 14 år siden.

Midtbanespilleren Paulinho hadde gitt hjemmelaget ledelsen etter 12 minutter, og det endte 2-0 på Estádio do Pacaembu.

Ronaldo-kysset
Førstemann borte for å gratulere Carlos med sesongåpneren i går var passende nok Ronaldo, hans tidligere lagkamerat på det brasilianske landslaget, som var raskt ute med et kyss på skallen.

Ronaldo er utnevnt til kaptein for Corinthians denne sesongen, og sammen med Carlos skal han forsøke å lede laget til suksess.

- Det føles bra å få tillit. Det er lettere å spille godt, og jeg er i god form. Selvfølgelig var dette bare den første kampen, men det føles som vi har enda mer på lager, sier Roberto Carlos.

Her kan du se en samling YouTube-klipp av backens beste scoringer.