Roberto Carlos trues av fans på gata

Nå flykter 37-åringen fra Brasil.

GODTAR IKKE SKADEFORKLARING: Roberto Carlos (t.h) er blitt Corinthians-fansens syndebukk for Libertadores Cup-nederlaget, selv om han ikke på banenn da laget ble slått ut i returkampen. Foto: EPA/Sebastiao Moreira
GODTAR IKKE SKADEFORKLARING: Roberto Carlos (t.h) er blitt Corinthians-fansens syndebukk for Libertadores Cup-nederlaget, selv om han ikke på banenn da laget ble slått ut i returkampen. Foto: EPA/Sebastiao MoreiraVis mer

(Dagbladet): Han er venstreback-legenden som skrudde inn et legendarisk frisparkmål i prøve-VM for 14 år siden. Og seinest for tre uker siden viste han at det fortsatt finnes krutt i venstreslegga.

Roberto Carlos vant en rekke titler med Real Madrid og Inter, før han i fjor kom hjem til Brasil og Corinthians i Sao Paolo.

Nå vil 37-åringen bort fra Brasil igjen, fordi han sjikaneres grovt av Corinthians-fansen.

Ifølge nyhetsbyrået AP klager Roberto Carlos over at både han og familien mottar trusler, via telefon og ute på gata.

- Ting er i ferd med å ta helt av. Jeg må vurdere flere ting. Jeg har blitt truet mye på telefonen, og det gjelder også familien min. Det er til og med motorsykler som følger etter bilen min på veien, sier venstrebacken.

Det er Corinthians' nederlag mot kolombianske Deportes Tolimain i først runde av Copa Libertadores som har utløst raseriet mot veteranen.

Carlos sto selv over kampen med en skade, men den unnskyldningen godtas ikke av Corinthians-supporterne.

- Jeg må tenke på min egen sikkerhet, sier backen.

Etter kampslutt ble det kastet steiner på spillerbussen og sprayet hatsket meldinger på klubbhuset. Siden har fansen hakket løs på veteranene Roberto Carlos - og Ronaldo den eldre.

- Jeg kan ikke dra til en annen brasiliansk klubb, det er noe helt annet å dra til en utenlandsk klubb. Jeg må gjøre det som er best for meg, sier Carlos til Globoesporte.

David Beckhams MSL-klubb LA Galaxy ryktes å bli det neste stoppestedet for Roberto Carlos, som spilte i Europa mellom 1995 og 2010 og står med 125 landskamper.

PÅ BANEN: Ronaldo spilte i returkampen mot Deportes Tolima og er den andre spilleren som hetses av Corinthians-fansen. Foto: AFP/Guillermo LEGARIA
PÅ BANEN: Ronaldo spilte i returkampen mot Deportes Tolima og er den andre spilleren som hetses av Corinthians-fansen. Foto: AFP/Guillermo LEGARIA Vis mer