I TRØBBEL: Mange mener Roberto Mancini er i en vinn-eller-forsvinn-situasjon før møtet med United i kveld. BBCs Alan Hansen mener italieneren burde takket for seg i fjor sommer. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Mange mener Roberto Mancini er i en vinn-eller-forsvinn-situasjon før møtet med United i kveld. BBCs Alan Hansen mener italieneren burde takket for seg i fjor sommer. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

- Roberto Mancini burde forlatt City i fjor sommer

Klar tale fra Liverpool-legende.

Følg Manchester United-Manchester City her fra kl. 21!

(Dagbladet): BBC-ekspert og Liverpool-legende Alan Hansen (57) skriver i sin spalte i Daily Telegraph at Manchester City-boss Roberto Mancini burde forlatt de lyseblå etter seriegullet i fjor sommer.

Skotten mener italieneren burde sagt morna da han ikke fikk kjøpe de spillerne han ønsket seg, og at de 15 poengene opp til erkerival United før kveldens storkamp sier sitt.

- Mancini fortsetter å snakke om at City ikke klarte å hente de spillerne han ville ha sist sommer, toppspillere som Robin van Persie, Daniele De Rossi og Javi Martinez. Men det faktum at ingen av dem gikk til klubben, og at Mancini valgte å bli, sier meg at det er galt av ham å fortsatt være der, skriver Hansen.

- Burde gjort som Mourinho
- Det tidspunktet en manager ikke klarer å overbevise sjefen sine om å hente de spillerne han vil ha er det tidspunktet han bør takke for seg. Jose Mourinho forlot til slutt Chelsea fordi han ikke var fornøyd med spillerne som ble hentet. Mourinho visste at det er manageren selv som må ta slike beslutninger, skriver han videre.

Hansen mener at Mancini burde «tatt en Mourinho» fordi det som skjer på banen er hans ansvar.

- Det har vært for mange problemer i City denne sesongen, og det er derfor Mancini er i trøbbel. Han har ikke klart å ta det beste ut av spillerne som var gode nok til å vinne tittelen sist sesong. Samtidig lot ham Mario Balotelli-sagaen pågå for lenge, og mangelen på lagånd er et annet problem han har slitt med, mener Alan Hansen.

BBC-eksperten mener det har vært for mange problemer i City denne sesongen, og at Mancini burde forstått at ting ikke stemte da han fikk se en av lederskikkelsene i gruppa, Vincent Kompany, spille for Belgia - mot Mancinis ønske - etter at kapteinen hadde vært skadet i to måneder.

KRITISK: Liverpool-legende og Premier League-ekspert Alan Hansen (i midten). Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
KRITISK: Liverpool-legende og Premier League-ekspert Alan Hansen (i midten). Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

- Han (Kompany) gjorde lite for å rette på inntrykket av at han ikke er på samme bølgelengde som Mancini, skriver Hansen.

Mistet initiativet
57-åringen mener United har kunnet cruise avgårde uten å engang ha blitt ordentlig presset av rivalen.

- Han har ledet et lag som har gått fra å være i en posisjon der de satt med alle kortene, til en der alle bare gjetter på hva framtida vil bringe. Og samtidig som Mancini fortsatt klager på toppspillerne City ikke klarte å hente, så er det han som har ansvaret - og ingen kan si at verken han eller klubben har hatt en god sesong, avslutter Alan Hansen.