Roberto Martinez forhandler med Everton

Ferdig i Wigan.

FA-CUP: Roberto Martinez holder opp troféet som syboliserer at han ledet klubben til FA-cupgullet tidligere i år. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB scanpix
FA-CUP: Roberto Martinez holder opp troféet som syboliserer at han ledet klubben til FA-cupgullet tidligere i år. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Roberto Martinez har gitt Wigan-direktør Dave Whelan beskjed om at han ønsker å forlate Wigan. Det melder flere engelske medier.

Ifølge BBC skal klubben ha godtatt Martinez' ønske om å avslutte arbeidsforholdet. Martinez ledet Wigan til FA-cuptroféet i år, men klarte ikke å unngå at laget rykket ned.

- Everton ringte meg, og jeg har gitt dem tillatelse til å snakke med ham, fortelller Whelan til BBC.

Spanjolen ankom klubben i 2009 fra Swansea, og ledet laget gjennom 276 kamper. Av dem endte 51 med seier, 47 med uavgjort og 78 med tap.

- Jeg må akseptere det han føler. Han elsker Wigan og våre tilhengere, men vi må gå videre, og jeg vil ha søkere til jobben, sier Whelan.

Etter at Everton-trener David Moyes forlot klubben til fordel for Manchester United, har Martínez vært linket til Goodison Park. Ifølge Sky Sports skal Everton være klare til å innlede samtaler med den 39 år gamle manageren i løpet av uka.

- Han ønsket tillatelse til å dra videre, så jeg har gitt ham det, sier Whelan ifølge BBC.

Den klubben som ønsker å hente Martinez - altså antakelig Everton - må betale for å overta treneren.

- Han har 12 måneder igjen av kontrakten, så de som vil hente ham må betale det som gjenstår av kontrakten. Han føler han ikke er mannen til å lede oss tilbake til Premier League. Jeg må akseptere hva han føler, sier direktøren.

Nå venter de på søkere til den ledige jobben.

- Vi må skynde oss nå, og ønsker søknader på stillingen.