Roberto Soldado tok ansvar i Gareth Bales fravær

Ble matchvinner i debuten.

 KALD FISK:   Roberto Soldado scoret på straffespark mot Crystal Palace. Foto: Sang tan / AP / NTB Scanpix
KALD FISK: Roberto Soldado scoret på straffespark mot Crystal Palace. Foto: Sang tan / AP / NTB ScanpixVis mer

• Crystal Palace - Tottenham 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Roberto Soldado hadde vært et yndet transfermål for Spurs-trener André Villas-Boas i lengre tid, og tidlig i august ble den spanske spissen klar  for Tottenham.

Spurs-fansen har lenget ønsket seg en ny angriper til White Hart Lane. Verken Jermain Defoe eller Emanuel Adebayor har klart å overbevise supporterne om at de kan skyte klubben til den ettertraktede Champions League-plassen. 

Men Soldado fikk en vanskelig debut mot Crystal Palace. Gareth Bale er fortsatt ute med en skade, og det var et press på spanjolen.

- Våre nye spillere gjorde det bra. De var overrasket over intensiteten i Premier League, sier manageren.

Kamper som mot Palace er kamper Tottenham må vinne om de skal kjempe i toppen av Premier League.

En hjelpende hånd Men det ble ingen lett start for Tottenham. Crystal Palace lå dypt i banen og var flinke til å tette igjen alle rom. I en målfattig omgang var Dembele nærmest da han sendte av et skudd fra 25 meter. Ballen sneiet tverrliggeren. 

- Ian Holloway hadde gjort en god jobb med laget sitt. De lå veldig tett og var vanskelig å møte, sier Andre Villas-Boas til BBC.

Roberto Soldado var helt usynlig før pause.

Men da Lennon skaffet Tottenham et staffespark tidlig i den andre omgangen, Var Soldado iskald.  Lennon utnytter farten sin og kom seg løs på kanten. Den engelske vingen stormet inn i feltet, og forsøkte å slå ballen inn i foran mål. En Palace-hånd stoppet innlegget: Klar straffe.

Der var Soldado som fikk æren av å ta straffesparket. Spanjolen var iskald. Han stoppet opp i tilløpet, sendte Palace-keeperen feil vei og trillet ballen i mål.

- Soldado er en genial spiss. Han har ikke spilt så mye i sommer på grunn av Confederations Cup, og kommer bare til å bli bedre og bedre, skryter Villas-Boas til BBC.

En drømmestart for Tottenhams spiss.

Trippelbytte Etter 67 minutter kunne debuten blitt enda bedre. Spanjolen ble spilt fri, og valgte å slå inn til Sigurdsson i feltet. Islendingen fikk skyte helt upresset fra fjorten meter, men ballen sneiet stanga.

Ian Hollaway er ikke kjent som en mann som gir lett opp. Og da Tottenham tok ledelsen gjorde han et trippelbytte. Palace avsluttet kampen med tre spisser, og presset på for en utlikning.

Men det ville seg ikke for hjemmelaget. Nærmest var de da Premier Leagues eldste spiller, Kevin Phillips (40), headet et langt innlegg ut igjen i boksen. Dikgacoi fikk stå helt fri på fem meter og banket ballen på mål to ganger, uten at han greide å overliste Lloris.