Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robinson med Arason-kopi

Slapp inn pinlig selvmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kroatia - England 2-0. Gjestene lå under med ett mål da Paul Robinson slapp inn et mål som var helt likt det Arni Gautur Arason slapp inn mot Rosenborg i fjor høst.

Gary Neville sendte en enkelt ball tilbake til keeperen, som skulle banke den oppover banen. Rett foran ham spratt ballen over foten hans og rullet i mål.

Det hele så selvfølgelig bare latterlig ut, og sånne ting skal ikke skje - selv om Robinson ikke kan forutse hvordan ballen spretter.

- Det er sånne ting som kan skje. Jeg kunne ikke gjøre noe med det. Du forventer ikke at slike ting skal skje. Jeg skulle sparke ballen som vanlig, og så var den ikke der, forklarer Robinson overfor Sky Sports News.

England klarte aldri å true hjemmelaget, og gikk målløse av banen for andre gang på rad.

Nesten for Rooney

Steve McClarens menn fortsatte i samme spor som mot Makedonia på lørdag, og var svært tamme i 1. omgangen i Zagreb. De maktet nesten ikke skape noen ting, og det var helt klart hjemmelaget som var nærmest en scoring.

Bare en svært god Paul Robinson hindret at England ikke lå under til pause.

NEDTUR FOR ROBINSON: Paul Robinson var på halvdistanse på den første scoringen. Og så tabbet han seg kraftig ut på den andre. Foto: REUTERS
NEDTUR FOR ROBINSON: Paul Robinson var på halvdistanse på den første scoringen. Og så tabbet han seg kraftig ut på den andre. Foto: REUTERS Vis mer

Halvveis inn i omgangen reaksjonsreddet han et skuddforsøk fra Niko Kranjcar, som fikk avsluttet et innlegg på femmeteren.

Rett etter pause leverte Robinson nok en god redning, da han nektet en heading fra Mladen Petric å ende i nettmaskene.

Engelskmennenes første skikkelige sjanser kom etter 54 minutters spill. Wayne Rooney fikk med seg et framspill fra Gary Neville, og fyrte løs fra snaue 20 meter. Ballen suste like over tverrliggeren.

McClaren tar på seg skylda

Eduardo Da Silva - født i Rio i Brasil - sendte hjemmelaget i føringen da han kom seg fri fra John Terry og headet et innlegg over Robinson etter en times spill. Tottenham-keeper var på halvdistanse, og kastet seg hjelpeløst bakover i et forsøk på å stoppe headingen.

Åtte minutter etterpå slapp Robinson inn den pinlige scoringen.

- Dette målet drepte oss. Jeg følte at vi kontrollerte kampen i lange perioder, men det var ikke vår dag. Heldigvis er det mange kamper igjen å spille, sier McClaren til Sky Sports.

Manageren la om til 3-5-2 før denne kampen, men det gikk ikke som han hadde håpet.

image: Robinson med Arason-kopi

- Vi tapte så klart at det er åpenbart at taktikken ikke fungerte. Nå kommer vi til å se nærmere på dette. Jeg har alltid ment at vi trenger flere systemer å veksle på, sier McClaren.

Han tar på seg skylda for tapet.

- Det var jeg som bestemte taktikkendringen og vi tapte kampen, så det er mitt ansvar.

Solid statistikk

Kroatia hadde ikke sluppet inn mål i kvaliken før England-kampen, og spilte veldig solid defensivt også i kveld. De topper nå gruppa med sju poeng på tre kamper.

De beholdt også den gode hjemmestatistikken sin. Kroatia har nå spilt 30 kvalifiseringskamper på rad på hjemmebane uten tap. 

Engelskmennene ligger på andreplass, med sju poeng. De har både dårligere målforskjell enn Kroatia, samt at kroatene er foran på bakgrunn av innbyrdes oppgjør. Også Makedonia og Israel har sju poeng. 

- Vi har nå spilt to skuffende kamper og har bare plukket ett poeng. Det er ikke godt nok. Vi skal vinne hjemmekampene og bør klare å ta ett poeng borte og kjempe om tre, sier McClaren.

ARASON-TABBE: Vålerenga-keeper Arni Gautur Arason slapp inn et liknende mål, da han bommet på et tilbakespill fra Thomas Holm i fjor høst.
SCORET: Eduardo Da Silva sendte hjemmelaget i ledelsen.
FEIRET: Kroatia-fansen feiret med bengalske lys på tribunen.