Robson fikk hatpost fra Wales

Newcastle-manager Bobby Robson fikk hatbrev fra walisiske fotballfans etter at han nektet Craig Bellamy å spille landskamp i går.

Den unge waliseren sikret Newcastles historiske avansement i Champions League da han scoret 3-2-målet på overtid borte mot Feyenoord sist uke. I går spilte Wales sin tredje EM-kvalifiseringskamp borte mot Aserbajdsjan, men skadeplagede Bellamy var ikke med.

- Jeg har fått noen ufattelig uhøflige fakser fra Wales. Jeg forstår frustrasjonen deres men de kjenner ikke fakta, og de burde ikke kaste bort tida vår. De korsfester oss for ikke å la Craig reise, men han har vært skadd i sju måneder, sier Bobby Robson ifølge BBC.

- Ingen konflikt

Robson avviser at Newcastle er uvillige til å la spillerne sin spille landskamper. Grunnen til at Bellamy ble holdt igjen er rett og slett at han ikke er klar for et tett og fullt kampprogram ennå. Og Sir Bobby har et godt forhold til Wales-sjef Mark Hughes.

- Jeg ville elsket om Mark Hughes hadde hatt Craig Bellamy tilgjengelig. Han spilte mot Feyenoord, men han kunne fortalt dere sjøl at han ikke kunne spilt mot Aserbajdsjan.

Bellamy ble matchvinner da Wales slo Italia tidligere i EM-kvalifiseringen. Og kanskje ble Wales-fansen beroliget da landslaget deres vant sin tredje strake EM-kamp i går. Etter scoringer fra John Hartson, og Bellamys Newcastle-kamerat Gary Speed.

Nær ny kontrakt

Robson sier forøvrig til Newcastle Journal at han er sikker på at Bellamy vil skrive ny kontrakt med klubben i nær framtid. Foreløpig er ikke avtalen ferdigskrevet. Klubben avventer Bellamys skadesituasjon, og spilleren har allerede en god kontrakt som går til 2005. Den nye kontrakten vil trolig gjøre ham til en av klubbens best betalte spillere.

- Alt jeg vet er at Newcastle vil beholde Craig Bellamy og Craig Bellamy vil bli i Newcastle, sier Robson.

(Dagbladet.no)

NY KONTRAKT: Craig Bellamy feirer overtidsmålet mot Feyenoord. Nå er det ventet at han skriver ny kontrakt med Newcastle.