Robson fikk sparken

Newcastle er skuffet over den elendige ligastarten.

Klubben har bare to poeng på fire kamper denne sesongen, og ligger helt nede på 16. plass. Det er for dårlig for en klubb med ambisjoner om europacupspill, mener styret.

- Jeg er veldig skuffet over ikke å kunne avslutte jobben jeg kom hit for å gjøre, sa Robson.

- Etter en skuffende start på sesongen har direktørene informert Sir Bobby Robson om at de har bestemt seg for at han vil bli erstattet som manager, uttalte klubben i en pressemelding.

Ingen erstatter


Det er ennå ikke funnet noen ny erstatter for 71-åringen, som har vært i klubben i fem år. Han vant aldri noen trofeer med Alan Shearer og co., men tok klubben til både UEFA-cup og Champions League.

- Han forlater oss etter å ha skapt et Newcastle-laget med mange unge spillere, som er sett opp til og begjært i Storbritannia og Europa. Klubben vil uten tvil fortsette å tjene på kunnskapen og erfaringen han har gitt under sin tid her, sa klubben.

Houllier favoritt


Tidligere Liverpool-manager Gérard Houllier blir tippet som mannen som vil overta etter Robson, med Alan Shearer som hans assistent eller medmanager.

Bookmakeren Ladbrokes har Houllier som ny sjef til 2-1 i odds, mens Birminghams Steve Bruce står til 5-2. Shearer er tredje størst favoritt til å få jobben.

Den høyt respekterte Charlton-manageren Alan Curbishley blir også nevnt som en mulig erstatter og også Sam Allardyce i Bolton. Celtic-sjef Martin O'Neill kan også være ønsket, men det er liten mulighet for at han tar over, ettersom Celtic møter storklubber som Barcelona og Milan i Champions League til høsten.

(NTB)

TAR FARVEL:</B> Sir Bobby Robson smiler til supporterne utenfor treningsanlegget Blue Flame i dag. Robson ble informert om at han er fratatt jobben som manager etter to poeng på fire kamper i seriestarten.