Rocky (17) imponerer i Wednesday

Fra Groruddalen til Championship.

(Dagbladet.no): Det er ikke så lenge siden Rocky Lekaj spilte juniorfotball for Grei. Forrige tirsdag debuterte han for Sheffield Wednesday mot Colchester i Championship-serien, som er det nest høyeste nivået i England.

Rocky høstet trampeklapp da han entret banen 10 minutter før slutt, skriver Oslo-avisa Groruddalen. 17-åringen var freidig nok til å slå tunnell med sitt første touch på ballen, og fikk mer enn godkjent av manager Brian Laws etter kampen, som Wednesday vant 2-0. 

- Hvis jeg kan få spillere av Rockys kaliber involvert i kamper er det bra. Han trenger det med tanke på utviklingen sin. Det er viktig at en sånn spiller får førstelagsfotball. Det var herlig å se at Rocky hang med og fikk løftet supporterne med hvert touch han hadde på ballen, sier han til Sheffield Star, ifølge Groruddalen.

Masse selvtillit

Dagbladet Sportsmagasinet besøkte i januar Rocky og broren Leon i Sheffield. Den gangen spilte Rocky fast på reservelaget, og lokalavisene spekulerte i om han ville få førstelagsdebuten i løpet av sesongen.

Det greide han altså med glans.

Akademitrener Sean McAuley tror 17-åringen har alle forutsetninger for å bli en hit i byen.

- Han har en god mulighet til å klare det. Han er en naturlig ving som kan spille på både høyre og venstre midtbane. I tillegg er han en gutt full av selvtillit, sier han.

STORTALENTER Rocky Lekaj og lillebror Leon spiller begge for Sheffield Wednesday, og forrige tirsdag fikk Rocky debuten for førstelaget. Han startet med å slå en tunnell og fikk mye skryt etter kampen. Til høyre mamma Resmie, som også har flyttet til England. Foto: Adrian Øhrn Johansen
STORTALENTER Rocky Lekaj og lillebror Leon spiller begge for Sheffield Wednesday, og forrige tirsdag fikk Rocky debuten for førstelaget. Han startet med å slå en tunnell og fikk mye skryt etter kampen. Til høyre mamma Resmie, som også har flyttet til England. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Ronaldo-fan

Rockys store forbilde er Cristiano Ronaldo - og på rommet sitt har han 14 bilder av den portugisiske lynvingen.

Grei-trener Stein Holmvik, som hadde Rocky under sine vinger fram til nylig, beskriver 17-åringen som et lysende talent.

- Han er nok Grei sitt største talent gjennom tidene, og jeg har klokkertro på at han kommer til å lykkes, sier han til Groruddalen.

Også lillebror Leon har overbevist i klubben, og forventes å banke på førstelagsdøra om ikke altfor lenge.