Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Rocky» rakk utlikningen

Men kastet inn håndkleet før Everton-kampen var over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Everton-Reading 1-1

Sylvester Stallone, i disse dager nok en gang aktuell som filmbokseren «Rocky Balboa», var på plass på Goodison Park i dag.

Angivelig skal han være Everton-fan, men det har kanskje mer med saken å gjøre at han er kompis med Robert Earl, som eier en solid aksjepost i klubben.

Earl var hjernen bak restaurantkjeden Planet Hollywood, der Stallone er en av filmstjernene som fikk billige aksjer for å være frontfigurer da den ble lansert i 1991.

PR-verdien av å dukke opp på en Premier League-arena for en filmaktuell amerikaner, er sikkert heller ikke så rent liten i England.

Stakk før siste runde

Stallone var ute på gressmatta og løftet Everton-skjerfet over hodet som om det var et tittelbelte vunnet av Rocky.

Han klappet også da Andy Johnson ga laget en etterlengtet utlikning i det 81. minuttet. Men så hadde Rocky fått nok, og kastet inn håndkleet. Muligens var det PR-oppdrag for filmen som var for presserende. Eller kanskje Everton-fanatismen ikke stakk så dypt at han måtte se hvordan det gikk til slutt.

RINGSIDE: Sylvester «Rocky» Stallone var på plass på Goodison Park, iført Everton-jakke og skjerf. Likevel klarte ikke Everton mer enn uavgjort hjemme mot Reading. Foto: Reuters/Scanpix
RINGSIDE: Sylvester «Rocky» Stallone var på plass på Goodison Park, iført Everton-jakke og skjerf. Likevel klarte ikke Everton mer enn uavgjort hjemme mot Reading. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Ikke det at han gikk glipp av så mye, heller. Everton trykket på for et vinnermål de knapt fortjente.

Glemte å bokse

Reading tok ledelsen etter et merkelig mål en snau halvtime inn i første omgang. På et Reading-frispark 20 meter fra mål, valgte Everton å sette offside-linja inne i egen femmeter.

I kaoset som oppsto nikket Stephen Hunt, som trolig var offside da frisparket ble slått, ballen mot mål fra kloss hold. Keeper Tim Howard reddet, men returen spratt i beina til Joleon Lescott og i eget mål.

Utlikningen til Johnson kom i en hodeduell rett foran mål. Reading-keeper Marcus Hahnemann blandet seg av en eller annen grunn inn i duellen der han allerede hadde en lagkamerat.

Men selv med landsmannen Rocky på tribunen, glemte Hahnemann å bokse ballen. I stedet hoppet keeperen halvveis opp med armene langs sida, og Johnson headet enkelt i åpent mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!