Rød fare

Anderlecht- Manchester U 2-1. Om to uker kan årets Champions League-eventyr være slutt for Ronny Johnsen og co. Taper United hjemme mot Dinamo Kiev om to uker, er moroa over før den har begynt.

Etter tapet mot Anderlecht var det nettopp Johnsen og hans forsvarskolleger som fikk gjennomgå av sjefen:

- Vi forsvarte oss veldig dårlig i første omgang, sa Alex Ferguson.

Johnsen fikk aldri blitt med landslaget til Belgia og Nederland i sommer. Nå har han vært i EM-landene to ganger på under en måned med Manchester United. Det har endt med to tap.

For fire uker siden tapte United 3- 1 borte mot PSV uten at Ronny kom på banen. I går ble det 1- 2-tap mot belgiske Anderlecht.

Helt åpent

Gruppe G er dermed helt åpen før siste runde. Anderlecht og PSV har ni poeng, Manchester United sju og Dinamo Kiev fire.

- Det som gjelder er å vinne hjemmekampene. Nå tror jeg poenget borte mot Kiev blir veldig verdifullt, sier United-sjefen.

I går ble engelskmennene til tider rundspilt. Spesielt i første omgang tygget Ferguson intenst på tyggisen sin.

Og best av alle var den kanadiske landslagsspissen Tomasz Radzinski. Radzinski herjet med United-forsvaret i første omgang. Han scoret to, og er oppe i fire Champions League-scoringer totalt.

God Barthez

United kan takke Fabien Barthez for at kampen ikke var kjørt etter 45 minutter. To glitrende Barthez-redninger sto i veien for at Radzinski skulle putte på et par til og gå opp som toppscorer i Champions League.

Også den tsjekkiske 2.02-mannen, Jan Koller, var nær scoring ved et par anledninger.

Dennis Irwin reduserte for United etter 36 minutter. Andy Cole ble felt.

De røde var giftigere etter scoringen, men fikk aldri målet som ville roet nervene til United-fansen. Ole Gunnar Solskjær slapp til de siste 15 minuttene, uten at det hjalp denne gangen.

- Vi forbedret oss kraftig i andre omgang, og vi dominerte kampen. Hadde vi forsvart oss skikkelig i første omgang, ville resultatet vært et annet, sier Ferguson.

  • Paul Scholes fikk gult kort og må stå over mot Kiev.
<B>TIL KORT:</B> United og Ronny Johnsen fikk det tøft mot Anderlecht. Her er nordmannen i duell med Jan Koller.