Rød festaften

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool klarte bare å score en gang på 27 forsøk mot Basel sist uke. I går trengte de bare 27 minutter - og fem sjanser - på å avgjøre oppgjøret mot Spartak Moskva. John Arne Riise sto bak Liverpools første scoring.

- Vi spilte enda bedre mot Basel, men manglet uttelling. I dag satt avslutningene, sier Liverpool-manager Gérard Houllier.

Kampen var i realiteten avgjort etter tre scoringer den første halvtimen. Emile Heskey pirket inn det første på John Arne Riises vidunderpasning fra 40 meter. Danny Murphy spilte fram Bruno Cheyrou til det andre, mens Samii Hyypiä headet inn det tredje etter et frispark fra samme Murphy.

- Det var meget viktig med en god start. De kom hit med lite selvtillit etter å ha tapt sine første to kamper, men de kan spille god fotball. Derfor var det viktige ikke å gi dem troen på seier, sier Houllier.

- God Riise

Liverpool fikk uventet lett spill mot det russiske mesterlaget. Den sentrale midtbanen med Gerrard, Hamann, Murphy og en framskutt Cheyrou fikk både tid og plass til å spille fram hurtigtogene Heskey og Michael Owen. Bakover ble stopperne Hyypiä og Henchoz sjelden satt på de store prøvene.

- Vi gjorde dem ordinære fordi vi spilte meget godt. Vi skapte mengder av sjanser, hadde høyt tempo og god bevegelse både med og uten ball, sier Houllier. På venstresida var John Arne Riise som vanlig aktiv. Men i andre omgang tok han det mer med ro.

- Jeg tenkte litt på kampen søndag (mot Chelsea hjemme). Det var ingen vits i å bruke for mange krefter etter at vi ledet 3- 0 til pause, sier Riise.

- John Arne gjorde en god kamp. Han var ikke helt på hogget i begynnelse av sesongen, men har kommet seg nå. Av og til må du holde ham litt igjen, for han er litt for glad i å gå forover når det er mer taktisk å holde igjen, sier Houllier til Dagbladet.

- Helt åpent

I sluttminuttene headet først innbytter Salif Diao inn Liverpools fjerde, mens Emile Heskey avsluttet ballet med sitt andre for dagen på Liverpools 25. avslutning i kampen. Med Basels stortap i Spania avanserte de røde også til andreplass i gruppa bak suverene Valencia.

- Valencia er nærmest videre. Vi har en god sjanse til å bli nummer to, men gruppa er fortsatt helt åpen, sier Gérard Houllier.

SHOW PÅ ANFIELD: Liverpools Bruno Cheyrou blir gratulert av Michael Owen etter at franskmannen har puttet på lagets andre mål for kvelden. - Vi gjorde dem ordinære fordi vi spilte meget godt, sier manager Gerard Houllier.