Rød jubel på Merseyside

Liverpool banket Everton i et knalltøft og dramatisk lokaloppgjør.

(Dagbladet.no): Fine scoringer, utvisning, hodeløse taklinger og skader.

Dagens lokaloppgjør i Liverpool hadde det meste.

Liverpool tok ledelsen først, etter et frispark av Steven Gerrard på 17 meter etter snaue halvtimen.

Deretter utnyttet Luis Garcia en småsvak retur av Nigel Martyn for å legge på til 2-0.

Everton-keeperen klarte ikke å holde et langskudd fra Fernando Morientes. Ballen gikk via tverrliggeren og til Garcia som headet i nota.

Mannefall

Men uten kostnader kom seieren ikke, og hjemmelaget måtte uvanlig nok gjøre alle byttene sine i 1. omgang på grunn av skader.

Stephen Warnock, Dietmar Hamann og Fernando Morientes måtte i tur og orden kaste inn håndkleet - uten at det skyldtes nevneverdig stygt spill av de blå.

KLINISK: Steven Gerrards frisparkscoring var utført med klinisk presisjon. Her trer han ballen gjennom Everton-muren. FOTO: SCANPIX/AP
KLINISK: Steven Gerrards frisparkscoring var utført med klinisk presisjon. Her trer han ballen gjennom Everton-muren. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Luis Garcia fikk seg også en smell, men holdt ut til garantert heltestatus blant LFC-fansen i tida framover.

- Det er vanskelig å spille jevnt bra når vi mister en spiller i nesten hver kamp, sier manager Rafael Benitez til Skysports.

Ble presset

Mot slutten av 2. omgang var det klart for ytterligere dramatikk.

Milan Baros fikk rødt kort etter en forferdelig takling på Stubbs, og bare minutter senere reduserte Everton på et praktfullt Cahill-skudd.

Liverpool holdt imidlertid ut, og sikret seg viktige poeng i kampen om fjerdeplassen som gir rett til Champions League-kvalifisering.

Og klubbens tilhengere kan med stolthet bære klubbfargene på jobb i morgen.

- Urettferdig kritikk

Steven Gerrard var tydelig stolt etter kampen, men benyttet også anledningen til å bjeffe litt mot kritikerne.

- Jeg har fått litt kjeft av lokalavisene og på radio i det siste. Jeg føler at kritikken er litt urettferdig, men jeg er kaptein og er alltid under press. Jeg takler det, sier han til Canal Plus.

Selvsagt er han også smørblid over å ha kommet på scoringslista. Som local lad vet han hva slikt betyr i et område der fotball spises til frokost, lunsj og middag.

- Jeg nøt det. Alt gikk galt for oss i starten, med skader og ulike situasjoner. Men vi holdt sammen og dominerte kampen etterhvert, sier Gerrard.

• John Arne Riise spilte hele kampen, og ble flyttet ned som venstreback da Warnock gikk ut med skade. Jamie Carragher ble kåret til banens beste spiller.

DYR SEIER: Fernando Morientes, Dietmar Hamann og Stephen Warnock gikk ut med skade i 1. omgang.