Rød jul for Aksel

Aksel Lund Svindal ble nummer 18, mens Bode Miller og Benjamin Raich kjørte ut. Dermed kan nordmannen feire både jul og bursdag som verdens beste alpinist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lund Svindal lå fem poeng bak Bode Miller foran gårsdagens slalåmrenn, men klarte det amerikaneren ikke greide i Kranjska Gora: Å holde seg på beina.

To jevne omgangerLund Svindal, som har slitt med ribbeinsbrudd siden fallet i Val Gardena, kjørte to jevne omganger og snappet tilbake ledelsen .

22-åringen, som fyller år andre juledag, tar med seg åtte poengs ledelse på Miller inn i romjula.

Kjeller-gutten var nummer 24 etter første omgang torsdag, og avanserte dermed seks plasser i andre omgang da flere av de beste kjørte ut.

Endte i løssnøen

Blant dem var Benjamin Raich, som ledet klart etter første omgang. Da kjørte østerrikeren gnistrende, og hadde stø kurs for toppen av resultatlista både i Kranjska Gora og i verdenscupen sammenlagt.

Best av de norske i Kranjska Gora ble Kjetil Jansrud. Vinstra-gutten hadde startnummer 35 i første omgang, og kjørte inn til 21. plass. Andre omgang var minst like bra, og 13. plassen til slutt var en hyggelig førjulsgave for det norske talentet.

Hans Petter Buraas satset alt i første omgang. Etter kort tid endte dagen i løssnøen. Miller gjorde en kjempemiss i første omgang og fikk dermed ikke med seg ett eneste poeng fra rennet. (ANB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer