Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rød løper verre enn grønn laser

For Ronaldos øyne.

• Se video av Ronaldo med grønn laserstråle på drakta og i ansiktet hos viasatsport.no.

(Dagbladet.no): Laserstråler av typen Cristiano Ronaldo ble truffet av under oppvarmingen før kampen mot Lyon onsdag, er ikke skadelige på avstand.

Det forsikrer øyespesialisten David Gartry overfor Daily Telegraph i dag.

- Det som skjer med en laserpeker på den avstanden, er at spilleren kan bli veldig distrahert. Det er omtrent som å bli lyst i øyet med en lommelykt, men det vil ikke gi noen varig skade på den avstanden jeg antar vi snakker om mellom et fotballpublikum og en spiller på banen, sier Gartry.

Blitsregn er verre

Han understreker at et laserlys rett i øyet på armlendes avstand over tid utvilsom ville kunne skade øyet, men at det på avstand først og fremst er fare for å bli blendet.

Men heller ikke den faren er så alvorlig. Professor John Marshall ved King\'s College i London bekrefter overfor Daily Mail at Ronaldo trolig kan bli mer blendet av blitsregnet langs den røde løperen neste gang han er på kjendisfest.

- Folk som kommer ut av et mørkt rom til en slik mottakelse har en langt større sjanse for å bli desorientert, sier han.

GRØNN I FJESET: Cristiano Ronaldo ble plaget av en laserstråle under oppvarmingen og starten av kampen mot Lyon på onsdag. Foto: viasatsport.no
GRØNN I FJESET: Cristiano Ronaldo ble plaget av en laserstråle under oppvarmingen og starten av kampen mot Lyon på onsdag. Foto: viasatsport.no Vis mer

Drogba opplevde det samme

Men om øyet ikke tar skade, er det mulig for spillere å bli skremt av å bli pekt på med noe som man i verste fall kan forbinde med lasersiktet på et skytevåpen.

Chelsea-spiss Didier Drogba ble truffet av en liknende lysstråle mot West Ham, og karakteriserte den skyldige som «dum».

Misbruk av laserpenner er et voksende problem i fransk fotball, skriver The Independent.

Og det er ikke enkelt å stoppe det heller. Laserstråler som den Ronaldo ble truffet av kan sendes fra svært små pennliknende lykter som det er vanskelig å hindre tilskuerne i å få med seg inn på banen.

Uefa avventer rapport

Uefa ventet i går på rapporten fra sin kampdelegat, og vil deretter vurdere om de vil iverksette en etterforskning av saken.

- Det er litt spesielt. Jeg tror ikke det var snakk om fysisk skade for spilleren eller noen andre. Og det er veldig vanskelig å lage regler mot noe slikt, disse små laserpennene, sier Uefas kommunikasjonsdirektør Rob Faulkner til Sky Sports.

image: Rød løper verre enn grønn laser

Han antyder at Lyon kan bli bøtelagt for episoden.

Uefas sikkerhetsfolk på Stade Gerland forsøkte å stoppe laserleken før kampstart, men som TV-bildene viser, lyktes de altså ikke helt.

• Se video av Ronaldo med grønn laserstråle på drakta og i ansiktet hos viasatsport.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media