Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rød magi

Et perfekt timet løp og en utsøkt flikk: Ole Gunnar Solskjær satte i gang festfyrverkeriet på St. James' Park i går.

NEWCASTLE (Dagbladet): - Minuttene fra 0- 1 til 6- 1 er det beste vi har gjort denne sesongen. Vi spilte rask, fin angrepsfotball, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Han kunne gjerne ha tatt i bruk enda sterkere superlativer.

For å score seks ganger i løpet av 26 minutter, mot en motstander som selv mente de var i gullkampen, er en prestasjon United trolig ikke har gjort maken til siden Arsenal ble utklasset 6- 1 på Old Trafford i 2000.

Den perfekte respons, etter det ydmykende nederlaget mot Real Madrid tirsdag.

Lurt kryssløp

- Forskjellen er at vi scorer på sjansene våre, slik Real gjorde det mot oss. Når vi tar vare på de tre-fire første, er det nødt til å bli sånn, sier Ole Gunnar Solskjær.

Nordmannen åpnet selv målshowet etter drøye halvtimen. Et lurt kryssløp bak hjemmelagets forsvar ble kjapt oppfattet av Ryan Giggs.

- Jeg fikk en flott pasning. Jeg visste at jeg ikke var offside, så jeg trengte bare å konsentrere meg om å dempe ballen, sier Solskjær om sin niende ligascoring for sesongen.

To minutter seinere var han igjen sentral. En perfekt utført flikk havnet hos banens beste, Paul Scholes, som enkelt kunne sette inn ledermålet.

- Jeg er godt fornøyd med den. Slikt er like artig som å score selv, sier Ole Gunnar om pasningen med yttersiden av høyrefoten.

Derfra og ut var det nesten bare Manchester United. Scholes' suser i krysset og Giggs' scoring på retur etter John O'Sheas Giggs-liknende raid sørget for 4- 1 til pause.

Solskjær og Gary Neville spilte fram til Scholes' tredje for dagen, før Ruud van Nistelrooy avsluttet 26 minutters festfotball med sin 18. (!) strake fulltreffer fra straffemerket.

- Scholes, van Nistelrooy, Solskjær og Giggs: De var alt-for gode for oss i dag. Takk og lov for at David Beckham ikke spilte, sier en oppgitt Newcastle-sjef sir Bobby Robson.

Til tross for 43 av 48 mulige poeng på hjemmebane denne sesongen var laget hans aldri i nærheten av å kjempe seg tilbake i gullkampen.

- Vi har satt oss selv i en posisjon der vi kan avgjøre selv. Det er en hyggelig situasjon for oss, sier sir Alex Ferguson.

Skader

Eneste skår i gleden for de røde i går: John O'Shea, Roy Keane, Ryan Giggs og Fabien Barthez pådro seg alle skader. Hvorvidt de spiller seriefinale mot Arsenal på Highbury onsdag, gjenstår å se.

- Jeg vil ikke si så mye om den kampen. Det er nok av de som snakker. Jeg bryr meg ikke om hva de tenker, bare hva vi tenker selv, og vi reiser til den kampen med veldig stor selvtillit, sier Ole Gunnar Solskjær.

MÅL SCHOLES: Manchester United vartet opp med angrepsfotball av beste merke mot Newcastle. Paul Scholes scoret tre mål, her blir han gratulert av Roy Keane (t.v.), Mikael Silvestre, Nicky Butt og Ruud van Nistelrooy.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media