Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rød skål for cupgull

BRYNE (Dagbladet): Fargen er rød, det dufter cuptriumf og smaken er aldeles praktfull. - En cupseier for oss som ikke er vant til noe som helst er det største som kan skje, sier Bryne-keeper Roger Eskeland over vinglasset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotball er Roger Eskelands største lidenskap. På plass to følger vin - rød vin - og helst fra Rioja i Spania. Og derfor er keeper-medlemmet i vinklubben Los amigos del vino forberedt på det beste han kan tenke seg søndag ettermiddag. Kongepokal og en Faustino I Gran Reserva 1982 (419 kroner på polets bestillingsliste). - Jeg har ei flaske jeg kjøpte sist vi var på La Manga med Bryne. Den skal nytes hvis vi slår Viking på Ullevaal. Og den skal ikke i pokalen - vi drikker av glass, sier Roger Eskeland til Dagbladet. Los amigos med den røde lidenskapen på Jæren er en vinklubb med unge fotballvenner. To skal spille finalen i røde drakter, Roger Eskeland og Knut Sirevåg (23), én skal gjør dem klare, fysioterapeut Ørjan Lie (23), og en fjerde skal til Ullevaal som kamerat og Bryne-utslått i første runde. For Ådne Søyland (22) spiller i 3. divisjonsklubben Rosseland og fikk 0- 3 da jærbuene begynte veien mot finalen.

Ferske som ung vin

Fire røde flasker sto på bordet da Dagbladet stakk innom vinklubben. For en gangs skyld holdt på bortebane på Bryne Kro & Hotell. Normalt møtes Los amigos på hjemmebane hos hverandre én gang i måneden. Verten for kvelden står for vin, mat som passer og er samtidig ansvarlig for et lite foredrag fra de aktuelle druenes hjemland. - Og så har vi blindtester. Uten at det går så bra. Nå prøver vi å smake oss fram til hvilke viner som har vært lagret på eikefat kontra viner fra vanlige fat. Det er ikke spesielt lett, det heller, sier Eskeland. Vinklubben startet opp sommeren 1999. - Vi er like ferske som ung vin. Det betyr at vi trenger modning. Men det er mye å lære - veldig mye - så sånn sett er det greit at man har begynt tidlig, sier Bryne-keeperen. Men - spyttes det? Ut? - Nei, vi gjør ikke det. Da er jo hele poenget borte. Og på et vinseminar vi var på i Stavanger var det en amerikansk foreleser som sa at vin er for godt til å spyttes ut. Det er jeg helt enig i, sier Eskeland.

Merker finalepresset

Cupfinalen er et naturlig samtaleemne mellom denne kveldens myke slurker. - Vi merker trøkket, sier han. - Og når vi kommer til Oslo lørdag formiddag blir det nok enda tøffere. For vi har ikke vært med på så store ting før - det er ikke hverdagskost for Bryne å spille en fotballkamp for 25000 tilskuere. Derfor er den mentale belastningen enorm og veldig viktig å distansere seg fra. - Og i så måte er denne vinkvelden ideell? - Ja, ikke sant. Vi sitter jo ikke her og drikker oss fulle. Sjøl om resten av Norge kanskje ikke synes det er så spennende med en cupfinale mellom Viking og Bryne, er det helt enormt for oss som bor i Rogaland. I dette lille hjørnet av landet snakker man ikke om annet, sier Bryne-keeperen. - Hva med rivaliseringen mellom klubbene? - Jeg tror det var verre før. Jeg har hørt historier om spillere på finalelaget fra 1987 som ikke vil sette sine bein på Stavanger Stadion. Men hatet har roet seg. Men: - Det er veldig viktig for folk her på Bryne at vi slår Viking.

<B>DANNET SELSKAP:</B> Det er ikke gjennomsnittet av norske fotballspillere som er samlet rundt bordet i vinklubben Los amigos del vino. Fra venstre Knut Sirevåg, Ådne Søyland og Roger Eskeland.
Hele Norges coronakart