Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rød slapp med skrekken

Magnus Abelvik Rød har ikke pådratt seg noe fingerbrudd og er klar for videre spill i håndball-EM. Norge møter Sverige i naboduell søndag.

FIKK BEHANDLING: Magnus Abelvik Rød ble skadet under kampen mellom Norge og Ungarn i Malmø Arena. Harald Markussen pleier Magnus.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
FIKK BEHANDLING: Magnus Abelvik Rød ble skadet under kampen mellom Norge og Ungarn i Malmø Arena. Harald Markussen pleier Magnus. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Rød fryktet en omfattende skade etter at han ble taklet i bakken mot Ungarn fredag. Han fikk høyrehånden i klem mellom kroppen og spilleflaten underveis i Norges 36-29-seier.

Ultralyd-sjekken slo fast det landslagets fysioterapeut Harald Markussen trodde: Rød har fått en forstuing i en finger i høyrehånden.

- Det går greit å spille med dette. Utfordringen er faktisk størst i forsvar, sier venstrehendte Rød til NTB.

Norge møter Sverige søndag. Svenskene må vinne for å opprettholde håpet om en semifinale. Tar Norge to nye poeng, er laget svært nær å gå videre selv med to kamper (Island og Slovenia) igjen å spille.

Sverige har prestert svakt i hjemme-EM og ble utklasset av Portugal fredag. Svenske håndballeksperter frykter at Norge kommer til å herje med hjemmelaget.

Rød har vært meget god i EM, og han har solid oppbakking i samme posisjon fra Harald Reinkind.

Bak disse er også Eivind Tangen aktuell.