Rodal: - Ble nesten litt beroliget

Vebjørn Rodal tror Karsten Warholm rekker VM, mens Christina Vukicevic Demidov tror friidrettstjerna særlig stiller seg ett spørsmål etter skaden.

SKADE: Det ble påvist en liten skade i hamstringen til Karsten Warholm tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKADE: Det ble påvist en liten skade i hamstringen til Karsten Warholm tirsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Karsten Warholm (26) tok seg til låret og ga seg tidlig på 400 meter hekk i søndagens Diamond League-stevne i Marokko. Han trodde først det var snakk om en muskelkrampe, men tirsdag kom svaret: Det er en liten skade i bicepsmuskelen i høyre baklår.

- Nå handler det om å være rasjonell og ta de riktige valgene for å maksimere sjansen for å bli klar til viktige mesterskap seinere i sesongen. Jeg får bare håpe at marginene er på min side i tida framover. Tida vil vise hva som er mulig i dagene, ukene og månedene som kommer, sier Warholm i en pressemelding.

Friidretts-VM i Eugene varer fra 15 til 24. juli. I verste fall går mesterskapet uten Warholm på startstreken.

- Når det brenner på dass, så er det viktig å puste med magen. Men det aller viktigste er å slokke brannen. Denne skadesituasjonen skal vi prøve å håndtere på best mulig måte, sier trener Leif Olav Alnes.

Warhom står over Bislett Games i juni, og kjemper en kamp mot klokka for å rekke VM. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal (49) krysser fingrene.

- Jeg tenker at vi må se muligheter og ikke grave oss ned i en hamstringskade som er marginal. Det er vanskelig å se den, til og med på avanserte diagnostikkhjelpemidler. Jeg tenker det er en sikkerhet å stå over Bislett Games, og så håper jeg Warholm er klar for VM, sier Rodal til Dagbladet.

HAR TROEN: NRK-kommentator Vebjørn Rodal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
HAR TROEN: NRK-kommentator Vebjørn Rodal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Overkommelig

49-åringen tror at Warholm rekker VM, basert på den infoen som kom fra Olympiatoppens lege Thomas Torgalsen til VG tirsdag.

- Jeg tenker jo det. Han vil jo sikkert veldig gjerne det selv, kjempe om sitt tredje VM-gull på rad, for det er ikke mange som har gjort det. Det er sesongens store mål, hvor til og med Bislett Games er lite i forhold, sier Rodal.

Rodal tror at Warholm raskt kan gjøre veldig mye, men at det spørs når han kan kjøre maks fart og trøkk på trening. Likevel er han optimistisk på Warholms vegne.

- Jeg ble nesten litt beroliget av det legen uttalte i dag, det så forholdsvis overkommelig ut, mener Rodal.

Hvis Warholm rekker VM, vil han knapt ha konkurrert på toppnivå denne sesongen før han virkelig skal ut i ilden og kjempe mot de beste.

- Hvor problematisk er det?

- Er det noen som takler det, så er det Karsten Warholm, svarer Rodal kontant.

Rodal peker på at Warholm i et slikt scenario vil få to gjennomkjøringer i forsøk og semifinale, før en eventuell VM-finale.

- Ugunstig

Tidligere hekkeløper Christina Vukicevic Demidov (34) kommenterte løpet da Warholm måtte gi seg i Marokko. Hun har selv opplevd liknende skader som aktiv.

- Vi så jo alle sammen at han fikk virkelig vondt. Vi håpet jo i det aller lengste at det var en krampetendens, så fikk han påvist en strekkskade, sier Vukicevic Demidov til Dagbladet og fortsetter:

- Det er så ugunstig tidspunkt å få det på, for du vet ikke hvor mange uker du mister. Er det en? Er det fem? Er det ti? Det er en skade som er lett å slå opp igjen. Jeg har vært i situasjonen selv, du står der som et spørsmålstegn.

Hun påpeker at man blir redd for å gi full gass for tidlig etter en slik kjenning i låret.

- Man blir litt sånn: «Når er jeg klar?». Det spørsmålet stiller man seg når man får en skade på baksiden av låret. Det er bedre å få en skade i leggen, for baksiden av låret, det er så innmari skjørt. Det er kanskje akillesen til alle friidrettsutøvere som driver med sprint, sier Vukicevic Demidov.

Vukicevic Demidov påpeker at Warholm har de beste folkene rundt seg til å vurdere når han er klar for maks belastning.

NRK-EKSPERT: Tidligere hekkeløper Christina Vukicevic. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NRK-EKSPERT: Tidligere hekkeløper Christina Vukicevic. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Få skader

Warholm har knapt hatt skadeproblemer opp gjennom karrieren. Det vil si, skader som offentligheten vet om - for 26-åringen og teamet rundt ham liker å holde slike ting for seg selv. Mai 2020 sleit han blant annet litt med leggen.

- Jeg har hatt skader, men ikke mange. Den skaden i 2020 er den eneste større skaden jeg har hatt. Den varte noen uker. Ellers har det bare vært småskader som har vart noen dager, sa Warholm til Dagbladet i mai.

- Du vil gjerne holde det skjult. De holder problematikken litt skjult, for de ønsker ikke fokus på det negative. Det handler om mindset, å ikke ha fokus på vondt og skader, sier Vukicevic Demidov.

Det er heller ikke første gang hamstringen skaper problemer. Bare ti dager før OL-debuten i Rio i 2016 fikk han en smell i hamstringen på trening. Likevel leverte han et fantastisk forsøk og tok seg nesten videre til finalen.

- For ham tror jeg ingenting er problematisk. Han har hatt lange opphold tidligere og levert helt hinsides. Han viste på Bislett i fjor hva han er god for. Etter en god periode så blir han nok klar. Spørsmålet er når han blir klar, sier Vukicevic Demidov.

Warholm er regjerende OL- og VM-vinner på 400 meter hekk. I Tokyo ble han tidenes raskeste da han tok OL-gull på tiden 45,94 i fjor.

Sesongens store mål for Warholm er friidretts-VM i Eugene i Oregon, hvor finalen går natt til 20. juli norsk tid. EM i München holdes i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer