Rodal bryter Husby-samarbeid

Vebjørn Rodal har i dag sparket trener Kjell Arve Husby. - I etterkant av opplysningene som har dukket opp i den siste måneden, ser jeg ingen annen løsning enn å trekke meg fra samarbeidet, fortalte en beveget Rodal på en pressekonferanse i kveld.

Vebjørn Rodal innkalte selv til en pressekonferanse i dag.

- Det er en ubehagelig beslutning å ta, men det er per i dag dessverre ikke mulig å opprettholde team Rodal, sa 800-meter-løperen.

Sterke beskyldninger

Husby ble i helgen sparket fra alle verv i Oppdal Friidrettsklubb, etter at det har kommet sterke beskyldninger mot ham fra noen av jentene han har trent.

- Det er kommet fram opplysninger som er ekstremt vanskelige å forholde seg til. Av personmessige årsaker vil jeg ikke si hva disse opplysningene går ut på, sa Rodal.

Rodal sa imidlertid at forholdet mellom ham og Husby har vært problematisk den siste tiden.

Ti års samarbeid

Husby har vært Rodals trener i ti år. Samarbeidet mellom de to har ført til sølv i EM i 1994, bronse i VM i 1995 og gull i Atlanta-OL i 1996.

- Forholdet mellom oss to har vært uproblematisk, men opplysningene som er kommet fram har gjort det problematisk. Dette er en vanskelig dag, men også forhåpentligvis slutten på en vanskelig tid, sa Rodal som selv hadde informert Husby om beslutningen i dag.

Rodal regner fortsatt Husby som en venn, men vil ikke si om det kan bli et nytt samarbeid mellom dem i framtida, melder NTB.

Trener seg selv

Vebjørn Rodal blir nå sin egen trener. Han satser mot VM i Sevilla neste år, og fortsetter som medlem i Oppdal Friidrettsklubb.

- Vil angre

Morten Kjensli er Kjell Arve Husebys advokat. Til TV2 sier advokaten at Vebjørn Rodal kommer til å angre på dagens avgjørelse.

- En uoverveid handling, forteller Kjensli til TV2s reporter.

<B>OVER NÅ:</B> Vebjørn Rodal har i dag brutt samarbeidet med sin trener Kjell Arve Huseby. <br>