Rodal bryter Husby-samarbeid

Vebjørn Rodal har i dag sparket trener Kjell Arve Husby. - I etterkant av opplysningene som har dukket opp i den siste måneden, ser jeg ingen annen løsning enn å trekke meg fra samarbeidet, fortalte en beveget Rodal på en pressekonferanse i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vebjørn Rodal innkalte selv til en pressekonferanse i dag.

- Det er en ubehagelig beslutning å ta, men det er per i dag dessverre ikke mulig å opprettholde team Rodal, sa 800-meter-løperen.

Sterke beskyldninger

Husby ble i helgen sparket fra alle verv i Oppdal Friidrettsklubb, etter at det har kommet sterke beskyldninger mot ham fra noen av jentene han har trent.

- Det er kommet fram opplysninger som er ekstremt vanskelige å forholde seg til. Av personmessige årsaker vil jeg ikke si hva disse opplysningene går ut på, sa Rodal.

Rodal sa imidlertid at forholdet mellom ham og Husby har vært problematisk den siste tiden.

Ti års samarbeid

Husby har vært Rodals trener i ti år. Samarbeidet mellom de to har ført til sølv i EM i 1994, bronse i VM i 1995 og gull i Atlanta-OL i 1996.

- Forholdet mellom oss to har vært uproblematisk, men opplysningene som er kommet fram har gjort det problematisk. Dette er en vanskelig dag, men også forhåpentligvis slutten på en vanskelig tid, sa Rodal som selv hadde informert Husby om beslutningen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer