Rodal fikk som fryktet

VALENCIA (NTB): Med antibiotika i kroppen startet Vebjørn Rodal som favoritt i EM-finalen på 800 meter i dag. Men han fikk som han fryktet da kroppen var tom for krefter 30 meter før mål. Han ledet løpet i 780 meter, men måtte nøye seg med bronse.

- Det var ikke særlig overraskende. Jeg er fortsatt midt i en penicillinkur og kjente allerede på oppvarmingen at det ikke var min dag, sa Vebjørn Rodal til NTB etter finalen.

  I vel en uke har han tatt antibiotika etter at han pådro seg tilløp til lungebetennelse.

  Rodal tok kommandoen i feltet umiddelbart, og kjempet seg foran konkurrentene inn i første sving. Han bestemte tempoet selv: 25,5 på første 200 meter, 53,25 ved passering 400 meter og 1.20,39 ved 600 meter.

  Han så ut som en sikker vinner gjennom den siste svingen og litt ut på det korte oppløpet. Det buttet imidlertid fælt imot på de siste meterne, og tyske Nils Schumann stakk fram til gullet på innsiden av en stiv nordmann.

Mye å gå på

Marko Koers fra Nederland spurtet inn til sølvet mens Rodal måtte ta til takke med tredjeplassen. Vinnertiden var 1.47,02, Rodal fikk 1.47,40.

  - Løpet er ikke representativt for det jeg kan. I normalform skulle jeg ha hatt mye å sette inn i spurten etter et så rolig tempo underveis, sa Rodal som tok sitt favorittfall med humør.

  - Det er ikke stort annet å gjøre enn å le av det. Jeg føler at forberedelsene denne vinteren har gått meget bra. Bare for åtte-ti dager siden kjente jeg meg i storform, men det var før jeg fikk tilløp til lungebetennelse.

  - Er det sunt å løpe flere konkurranser midt i en medisinkur?

  - Det skal ikke gjøre noe. Disse løpene er ikke særlig ressurskrevende, mente Rodal.

Giret manglet

Den norske OL-vinneren var skeptisk til sine sjanser før innendørs-EM. Han var behersket optimist etter å ha vunnet sitt forsøksheat med 1.49,81 fredag, og begynte å øyne seierssjanse etter en grei seier i semifinalen med 1.49,89 lørdag.

  - Jeg har et ekstra gir, sa han etter det løpet. Men det giret manglet på oppløpssiden i dag.

  Rodal debuterer utendørs på 800 meter under europacupen i Malmö 4. juni, og før det venter flere kortere løp. Det skal være med på å gjøre OL-mesteren fra 1996 til stabil på tider under 1.44.

BRONSE: Vebjørn Rodal måtte nøye seg med bronse i dag - full av antibiotika som han var.