Rodal i kanonform

TRONDHEIM (Dagbladet): Endelig er Vebjørn Rodal tilbake - i form. - Jeg har vært mer på mitt gode gamle nivå. Det er der jeg må være for at det skal bli bra, bekrefter OL-mesteren overfor Dagbladet.

Vebjørn Rodal har vært igjennom et «annus horribilis» med elendige resultater og en oppladning preget av turbulensen rundt den såkalte «Husby-saken».

- Det var mye annet som tok energi. Og har en ikke overskudd, er det vanskelig å gjøre det bra, sier Rodal.

Sjølkritikk

Denne høsten har det vært atskillig mindre turbulens, slik at han har fått mer ro til å trene. Men han har også endret på treningen.

- Forrige sesong prøvde jeg et nytt opplegg, og det fungerte absolutt ikke. Det tar jeg ansvaret for sjøl.

Han valgte å prøve noe nytt, fordi det var en mellomsesong. Men han vil ikke eksperimentere med slike ting i et OL-år.

- Når opplegget ikke fungerte, gjør jeg det ikke flere ganger. Da gjør jeg heller det jeg er mer sikker på, sier Vebjørn Rodal.

Det sikre er å trene mer kvalitet hele tida. Samtidig vil han ikke si at dette var en helt bortkastet sesong, for han merker nå at han har et veldig godt styrke- og kondisjonsgrunnlag.

Betennelse

De siste dagene har ikke Rodal vært helt i toppslag. Han fikk en halsbetennelse rett før jul, og har siden gått på penicillin.

Men han begynner å komme seg igjen nå, og er i full trening. For et par dager siden var han blant annet på løpetur i tunnelen på Berkåk, der han trente i gamle dager.

- Det gjør godt å føle at jeg løper fort på trening igjen. Du trenger noen slike bekreftelser på at det du driver med er riktig, sier Rodal.

Til Sør-Afrika

1. nyttårsdag reiser han til Sør-Afrika på et tre uker langt treningsopphold. Da skal Rodal trene forholdsvis tøft, før han eventuelt springer et løp eller to innendørs.

- Jeg har ikke lyst til å bruke så mye tid innendørs i år, i og med at utendørssesongen blir såpass viktig. Men en liten bekreftelse på at formen er brukbar ville vært greit, sier han.

ENDELIG: Det føles godt å løpe fort på trening igjen, sier Vebjørn Rodal til Dagbladet.