Rodal overtrent

Vebjørn Rodal er overtrent etter å ha trent for mye i perioden før Bislett Games. - Jeg er ikke syk, derfor er mine VM-ambisjoner uendret, sier han.

I går gjennomgikk OL-mesteren omfattende undersøkelser ved Regionssykehuset i Trondheim. I dag kom resultatet fra prøvene, som viste at Rodal er frisk som en fisk. Den siste prøven viste imidlertid at Rodal er overtrent.

- Jeg løper for å nå VM-finalen, og kommer jeg dit ønsker jeg å kjempe blant de beste, fortsetter Rodal.

- Jeg er glad for at prøvene viser at det ikke er tegn til sykdom. Jeg vet nå hva årsaken til de manglende resultatene er, og vil i en periode trene lett tempo for å få tilbake overskuddet.

- Deretter skal jeg trene sammen med Tor Øyvind Ødegaard, som også er VM-klar. Sammen skal vi forberede oss så godt som mulig til mesterskapet, sier Rodal som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer. For øyeblikket er han på ferie med familien.

Prøvesesong

- Mest sannsynlig trente vi litt for tøft i perioden før Bislett Games, sier Frank Brissach, Rodals hovedtrener.

- Denne sesongen er en prøvesesong foran neste år der toppformen må komme til OL, som arrangeres så sent som i september. Derfor har vi vært forberedt på å møte overraskelser underveis.

Landslagslege Ove Talsnes har studert treningsopplegget Vebjørn har vært igjennom, og sier at overtreningen kan skyldes at han i år har trent mer utholdenhet.

Rodal har trolig ikke rukket å absorbere de store treningsmengdene så raskt som beregnet, noe som igjen kan føre til at kroppen reagerer annerledes enn tidligere på store mengder tempotrening, mener Talsnes.

(NTB)